Πρεμιέρα για το υβριδικό Lexus LS 500h

Την υβριδική έκδοση του LS 500h παρουσίασαν οι Ιάπωνες στην Έκθεση της Γενεύης

  • -
  • -

Μετά την αποκάλυψη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και την Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit η Lexus έρχεται από τα δικά μας μέρη για να κάνει την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του νέου υβριδικού LS 500h. Αυτό θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα των μεγάλων 4θυρων μοντέλων της.

Το Lexus LS 500h εφοδιάζεται με το νέο υβριδικό σύστημα Multi Stage Hybrid System, που αποτελείται από ένα θερμικό κινητήρα βενζίνης V6 3,5 λίτρων και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με συνδυαστική απόδοση 354 ίππων. Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα της Lexus με την ονομασία Global Architecture (GA-L), το νέο LS 500h έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους και πιο άκαμπτο αμάξωμα, γεγονός που επιτρέπει στην ανάρτηση να προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης.



Τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 5,4 sec, αναμφίβολα εντυπωσιακός χρόνος για ένα τόσο μεγάλο αυτοκίνητο. Οι μπαταρίες Lithium-ion είναι κατά 20% μικρότερες από μονάδα με πακέτο με μονάδα nickel-hybrid, ενώ αποδίδουν και περισσότερο. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η πολυτέλεια και η άνεση, με τα εμπρός καθίσματα να διαθέτουν 28 ρυθμίσεις, ενώ είναι και κλιματιζόμενα, με ζέστη και κρύο να παροχετεύεται στο κορμί των επιβαινόντων, οι οποίοι επιπλέον μπορούν να απολαύσουν και ένα χαλαροτικό μασάζ από αυτά, κάτι που ισχύει και για τα πίσω καθίσματα, ενώ ως έξτρα διατίθεται και το υποπόδιο.

Η μεγάλη οθόνη αφής 12,3 ιντσών συνδυάζεται με ένα σύγχρονο σύστημα πολυμέσων. Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι εμπνευσμένα από την ιαπωνική κουλτούρα, με το φυσικό ξύλο να κυριαρχεί. Όσον αφορά τα συστήματα ασφάλειας, το νέο Lexus LS 500h διαθέτει το τελευταίο Safety System+ της ιαπωνικής εταιρείας, με αρκετά καλούδια ενεργητικής ασφάλειας, για αποφυγή ατυχημάτων. Πιο συγκεκριμένα το Safety System+ καλύπτει τον κίνδυνο που παρουσιάζουν τα τέσσερα πιο κοινά ατυχήματα με αυτοκίνητο. Την σύγκρουση από πίσω, με πεζό, ατυχήματα που συμβαίνουν όταν υπάρχει ακούσια αλλαγή λωρίδας και σε διασταυρώσεις. Το νέο Lexus LS 500h αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη προς το τέλος του χρόνου.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...