Με 800 ίππους ο αντίπαλος της Panamera από την Mercedes-AMG

Ο χαρακτήρας και οι επιδόσεις της AMG GT και σε τετράθυρο αμάξωμα

  • -
  • -

Η αναμονή έλαβε τέλος και στη Γενεύη η Mercedes-Benz αποκάλυψε το νέο της πρωτότυπο, γιορτάζοντας έτσι τα 50 χρόνια της AMG. Το τετράθυρο supercar θα επιτρέψει στη γερμανική εταιρεία να εισέλθει σε μία νέα για αυτήν κατηγορία, απέναντι σε μοντέλα όπως η Porsche Panamera.

Το εντυπωσιακό concept car εφοδιάζεται με υβριδική τεχνολογία, την οποία η Mercedes-Benz ονομάζει «EQ Power+». Η Mercedes-AMG συνδυάζει τον 4.0 V8 biturbo βενζινοκινητήρα με ένα ισχυρό ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο κινεί τους πίσω τροχούς. Θα αποδίδουν από κοινού 800 ίππους και θα χαρίζουν στο τετράθυρο AMG GT επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερο από 3 sec. Χρόνος αντίστοιχος ενός supercar, όπως τονίζει από τη Γενεύη ο Πρόεδρος της Mercedes-AMG, Tobias Moers.

Το πρωτότυπο GT αποτελεί σύνδεση της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Mercedes-Benz με τη χρήση ελαφρών υλικών (όπως το ανθρακόνημα σε οροφή, σπόιλερ, πίσω διαχύτη κ.α.) και καινοτομίες (π.χ. οι μίνι κάμερες που αντικαθιστούν τους συμβατικούς εξωτερικούς καθρέπτες ή οι κρυμμένες χειρολαβές).

Οι Γερμανοί δεν σταματούν όμως εδώ, καθώς το φθινόπωρο θα μας δείξουν στη Φρανκφούρτη το AMG Hypercar, με τεχνολογία απευθείας από τον κόσμο της Formula 1.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...