Μία sport λιμουζίνα με δυνατότητες SUV (vid)

Το πρωτότυπο Audi Q8 sport εφοδιάζεται με υβριδικό σύστημα μέγιστης ισχύος 476 ίππων

  • -
  • -

Μία από τις πολλές παγκόσμιες πρεμιέρες της Audi στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης αφορά το Q8 sport concept, ένα SUV που με τη δυναμική του σχεδίαση κρύβει τις μεγάλες του διαστάσεις (μήκος 5 m και πλάτος 2 m). Αποτελεί εξέλιξη του πρωτότυπου Q8 του Detroit και όταν βγει στην αγορά θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας, δίπλα στο πιο πρακτικό Q7.

Η γερμανική μάρκα «προικίζει» το Q8 sport concept με τον V6 TFSI των 3 λίτρων και ένα ηλεκτρικό κομπρέσορα, το οποίο αποτελεί μέρος ενός milh hybrid system. Ως αποτέλεσμα, αποδίδουν 476 ίππους και 700 Nm ροπής, προσφέροντας ταυτόχρονα sport επιδόσεις (0-100 km/h σε 4,7 sec – τελική 275 km/h) και χαμηλή κατανάλωση (η αυτονομία ανέρχεραι σε 1.200 km). Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου παρέχουν αρκετή ενέργεια για το συνεχές σταμάτα-ξεκίνα σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης ή για τις μανούβρες κατά το παρκάρισμα, χωρίς να απαιτείται η χρήση του θερμικού κινητήρα.

Σχεδιαστικά, τα κύρια στοιχεία του πρωτότυπου SUV είναι η οκτάγωνη μάσκα, τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα και τα φουσκωμένα φτερά των τροχών. Η πίσω αεροτομή, ο διαχύτης, η διπλή οβάλ απόληξη της εξάτμισης και οι τεράστιοι τροχοί των 23 ιντσών τονίζουν το sport χαρακτήρα του Q8.

Η τετρακίνηση quattro συνδυάζεται με ρυθμιζόμενη αερανάρτηση, η οποία διαμορφώνει την απόσταση από το έδαφος σε πέντε επίπεδα, με μεταξύ τους απόσταση τα 90 mm, επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει υψηλά επίπεδα άνεσης ή τη δυναμική συμμπεριφορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...