Έρχεται το 2018 το μεγάλο coupe SUV της Audi

Η ναυαρχίδα των off road μοντέλων της γερμανικής μάρκας παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

  • -
  • -

Οι σχεδιαστές της Audi ανέλαβαν να αποδείξουν ότι ένα μεγάλο SUV, μήκους άνω των 5 και πλάτους άνω των 2 m., μπορεί να ελκύει με την εμφάνισή του. Το Q8 Concept έκανε πρεμιέρα στην έκθεση NAIAS του Detroit, προαναγγέλλοντας το μοντέλο που θα τοποθετηθεί το 2018 στην κορυφή των οχημάτων ελεύθερου χρόνου της γερμανικής μάρκας.

Η τεχνολογία του Q8 Concept είναι έτοιμη για χρήση σε αυτοκίνητα παραγωγής. Κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι ο 3.0 TFSI, 333 ίππων και 500 Nm ροπής, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ προσθέτει 136 PS και 330 Nm. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται σε 449 PS και η ροπή σε 700 Nm, αριθμοί που επιτρέπουν στο μεγάλο SUV να κάνει το 0-100 σε 5,4 sec (η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h). Και όλα αυτά ενώ η εργοστασιακή μέση κατανάλωση είναι μόλις 2,3 lt. ανά 100 km (53 g/km).

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου του Q8 Concept φορτίζονται σε οποιαδήποτε πρίζα (η διαδικασία διαρκεί 2,5 ώρες σε παροχή 7,2 kW) και όταν είναι πλήρως γεμάτες προσφέρουν ηλεκτρική αυτονομία 60 km, ενώ η συνολική φθάνει τα 1.000 km. Η τετρακίνηση quattro συνδυάζεται με σύστημα torque control, το οποίο φρενάρει τους εσωτερικούς τροχούς στις στροφές για περιορισμό της υποστροφής. Η αερανάρτηση επιτρέπει τη ρύθμιση της απόστασης από το έδαφος (διαφορά 90 mm), ανάλογα με τις συνθήκες.

Μπορεί το πρωτότυπο αυτοκίνητο να είναι τετραθέσιο, το Q8 παραγωγής θα προσφέρει πάντως άπλετους χώρους για 5 άτομα (χάρη στο μεταξόνιο των 3 m) και τις αποσκευές τους (630 lt). Παρά την coupe σχεδίαση της οροφής, το μεγάλο μήκος του SUV της Audi επιτρέπει σε όσους κάθονται πίσω να έχουν επαρκή «αέρα» πάνω από τα κεφάλια τους.

Πλήρως ψηφιακό είναι το περιβάλλον για τον οδηγό και τους επιβάτες, με μεγάλες οθόνες για τον έλεγχο των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Όταν φθάσει στη γραμμή παραγωγής, το Audi Q8 θα εφοδιάζεται με τεχνολογία ημι-αυτόνομης οδήγησης αλλά και συστήματα επικοινωνίας με τα άλλα αυτοκίνητα και τις υποδομές (Car-to-X).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...