Αποκαλύφθηκε ο… πύραυλος των 640 ίππων της Lamborghini

Η Lamborghini Huracan Performante πρώτα έσπασε τα χρονόμετρα στο Nurburgring και τώρα ήρθε η ώρα να αποκαλύψει τα όπλα της

  • -
  • -

Η Lamborghini δημιούργησε πρώτα ένα μύθο γύρο από το όνομά της Huracan Performante, σπάζοντας το ρεκόρ γύρου της πιο απαιτητικής πίστας στον κόσμο, αυτής του Nurburgring και τώρα κάνει την επίσημη παρουσίασή της. Το εντυπωσιακό supercar φοράει ένα ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα, ο οποίος με τις κατάλληλες περιποιήσεις αποδίδει 640 ίππους και 600 Nm ροπής.

Οι επιπλέον 30 ίπποι και τα 40 Nm περισσότερης ροπής επιτρέπουν στη Huracan Performante να εκτοξεύεται από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 2,9 sec, ενώ για τα 200 km/h χρειάζεται 8,9 sec. Η βελτίωση σε σχέση με την απλή εκδοχή του μοντέλου είναι 0,3 και 1,0 sec αντίστοιχα για κάθε διαδικασία αντίστοιχα., ενώ η μέγιστη ταχύτητα παρέμεινε ίδια στα 325 km/h.

Η βελτίωση αφορά τις εισαγωγές αέρα, το ανασχεδιασμένο σύστημα εξαγωγής, τις νέες βαλβίδες για καλύτερη ροή και πιο αποτελεσματική απόδοση του καυσίμου, αλλά και τη μείωση του βάρους κατά 40 κιλά. Επιπλέον, αναβαθμισμένο σε λειτουργία είναι και το 7άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, ενώ και η ανάρτηση τώρα είναι πιο σφιχτή, με το τιμόνι να έχει νέες ρυθμίσεις για αμεσότερη και πιο μεστή αίσθηση. Αναθεωρημένη είναι και η λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων και του συστήματος τετρακίνησης προκειμένου να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση.

Το «ANIMA» που ελέγχει τα προγράμματα οδήγησης έχει επίσης βελτιωθεί, όπως εξάλλου και το σύστημα πέδησης με το αυτοκίνητο τώρα να χρειάζεται μόλις 31 μέτρα για να ακινητοποιηθεί από τα 100 km/h, τιμή καλύτερη κατά 0,9 m σε σχέση με τη Huracan. Η αεροδυναμική της Huracan Performante είχε αναθεωρηθεί με γνώμονα τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και τη βελτίωση της πρόσφυσης σε υψηλές ταχύτητες.

Στο πολεμικό εσωτερικό της Lamborghini Huracan Performante θα βρείτε ένα νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων, ο οποίος διαμορφώνεται ανάλογα με το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει, Strade, Sport και Corsa. Επίσης διαθέτει δυνατότητες σύνδεσης με Apple CarPlay. Ωστόσο, η Lamborghini Ad Personam Program παρέχει τη δυνατότητα εξατομίκευσης της Huracan Performante σύμφωνα με τα γούστα σας. Με αυτό το αυτοκίνητο οι Ιταλοί στοχεύουν σε όλες τις αγορές του κόσμου με την τιμή να είναι 195.040 ευρώ στην Ευρώπη, 274.390 δολάρια στην Αμερική, 173.271 λίρες στη Μ. Βρετανία, 31.638.800 YEN στην Ιαπωνία και 3.850.000 RMB στην Κίνα. Αυτές είναι οι προτεινόμενες τιμές και δεν περιλαμβάνουν φόρους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...