Η νέα Mercedes-Benz E-Class Cabriolet

Στη Γενεύη θα βρίσκεται η «ανοιχτή» έκδοση της E-Class

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz ολοκλήρωσε την φρέσκια γκάμα της E-Class, λανσάροντας τη νέα Cabriolet εκδοχή της πολυτελούς σειράς, ακολουθώντας τα χνάρια της sedan, της Estate, της Coupe και της E-Terrain wagon. H «ανοιχτή» E-Class τοποθετείται ανάμεσα στη «μικρή» C-Class και την S-Class, ενώ υιοθετεί τις σχεδιαστικές γραμμές της Coupe έκδοσης. Φυσικά, η μόνη διαφορά – και σημαντικότερη - είναι η αποσπώμενη ηλεκτρικά μαλακή οροφή, η οποία αποκαλύπτει τον premium διάκοσμο με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτή η «αποκάλυψη» μπορεί να γίνει σε μόλις 20 δευτερόλεπτα, ενώ το αυτοκίνητο μπορεί να κινείται έως και 50 km/h. Η οροφή προσφέρεται σε σκουρόχρωμες αποχρώσεις του καφέ, του μπλε, του κόκκινου και του…  μαύρου. Στην περίπτωση που η οροφή αποθηκεύεται στο πίσω μέρος, ο χώρος αποσκευών περιορίζεται στα 310 λίτρα, αλλά μπορεί να φτάσει τα 385 λίτρα όταν η οροφή είναι κλειστή.

Οι διαστάσεις έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προηγούμενη E-Class Cabrio και συγκεκριμένα έχει μακρύνει κατά 123 mm, φαρδύνει κατά 74 mm και το μεταξόνιο μεγάλωσε κατά 113 mm. Η αύξηση των διαστάσεων έχουν ως συνέπεια την μεγαλύτερη ευρυχωρία των επιβατών στην καμπίνα και ειδικότερα ο χώρος των ποδιών για τους πίσω επιβαίνοντες είναι κατά 102 mm μεγαλύτερος, χαριζοντας περισσότερο άνεση.

Όπως και στην προηγούμενη γενιά, η E-Class Cabrio μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με το AIRCAP και το AIRSCARF. Για πρώτη φορά στην κατηγορία θα διατίθεται και η τετρακίνηση, που η Mercedes-Benz ονομάζει 4MATIC. Όσον αφορά το μηχανολογικό κομμάτι, οι Γερμανοί δεν ανακοίνωσαν ακόμα επίσημα την γκάμα των κινητήρων της νέας «ανοιχτής πρόκλησης», ωστόσο αναμένεται να δούμε τα diesel και βενζινοκίνητα μοτέρ που είδαμε στην coupe, συμπεριλαμβανομένου και τον νέο 2λιτρο turbo.

Η επίσημη αποκάλυψη της E-Class Convertible έγινε στο Σαλόνι της Γενεύης, ενώ οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν στο δεύτερο μισό του 2017. Η τιμή είναι φυσικά ακόμα άγνωστη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...