Το μικρό της Skoda ωρίμασε

Το Citigo αποκτά πιο αρμονική εμφάνιση και πλουσιότερο εξοπλισμό

  • -
  • -

Πολλή κίνηση αναμένεται είχε το περίπτερο της Skoda στην έκθεση της Γενεύης, καθώς πέρα από το ανανεωμένο Octavia και το Kodiaq Scout οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ανανεωμένη έκδοση του Citigo. Το αυτοκίνητο πόλης απέκτησε νέο εμπρός μέρος, με αλλαγές στο καπό, τον προφυλακτήρα, τους προβολείς ομίχλης και τα κρύσταλλα των φωτιστικών σωμάτων.

Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, για την έκδοση Style, προβολείς ομίχλης με λειτουργία cornering, που φωτίζουν το χώρο όταν το αυτοκίνητο στρίβει (σε ταχύτητες έως 40 km/h), αλλά και αυτόνομη πέδηση για αποφυγή μικροσυγκρούσεων μέσα στις πόλεις (ενεργό σε ταχύτητες 5-30 km/h).

Οι εξωτερικές επεμβάσεις έχουν ως αποτέλεσμα το συνολικό μήκος του Citigo να αυξηθεί ελαφρά στα 3,6 m. Το πλάτος παραμένει στα 1,64 m, το ύψος στο 1,48 m και το μεταξόνιο στα 2,42 m. Τόσο ο χώρος των επιβατών όσο και αυτός των αποσκευών (251 lt) είναι από τους πιο... γενναιόδωρους στην κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων.

Αναβαθμισμένο είναι το εσωτερικό, με νέο πίνακα οργάνων, τιμόνι, ταμπλό με διχρωμία και ηχοσύστημα που διευκολύνει τη σύνδεση με smartphone, για το οποίο υπάρχει ειδική βάση πάνω από την κεντρική κονσόλα.

Πάντως το Citigo δεν κερδίζει τον τρικύλινδρο 1.0 TSI με τους 90 ίππους (όπως στην περίπτωση του ανανεωμένου VW up!). Η γκάμα περιλαμβάνει τις ατμοσφαιρικές εκδόσεις με 60 και 75 PS (0-100 km/h σε 14,4 sec στην πρώτη περίπτωση και 13,5 sec στη δεύτερη), που καταναλώνουν σε μεικτό κύκλο 4,1 lt/100 km. Διαθέσιμη είναι και έκδοση με φυσικό αέριο, η 1.0 G-TEC CNG με 68 PS (εκπομπές CO2 στα 82 g/km).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...