Το ηλεκτρικό Focus με αυτονομία 225 km

Η Ford λανσάρει την αναβαθμισμένη έκδοση του Focus Electric, με μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας

  • -
  • -

Στο... κυνήγι για τη μεγαλύτερη αυτονομία έχουν επιδοθεί οι κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να κάμψουν τις αμφιβολίες των καταναλωτών. Η Ford ετοίμασε και κυκλοφορεί (αρχικά σε Μ. Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Φινλανδία, Ουγγαρία, Νορβηγία και Ελβετία) την εξελιγμένη έκδοση του Focus Electric.

Διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 145 PS και μπαταρίες αυξημένης κατά 50% χωρητικότητας (33,5 kWh), που εξασφαλίζουν αυτονομία 225 km με μία φόρτιση. Στο προηγούμενο ηλεκτρικό Focus η αυτονομία έφθανε τα 162 km.

Επιπλέον, το σύστημα ταχυφόρτισης επιτρέπει στις μπαταρίες να «γεμίσουν» σε ποσοστό 80% μέσα σε μόλις 30 λεπτά. Γεγονός που επιτρέπει στο Focus Electric να διανύσει μεγάλες αποστάσεις στον αυτοκινητόδρομο. Όσο δηλαδή οι επιβάτες θα απολαμβάνουν τον καφέ τους ή ένα ελαφρύ γεύμα σε σταθμό εξυπηρέτησης (ΣΕΑ), οι μπαταρίες θα φορτίζονται στον παραπλήσιο ταχυφορτιστή. Σε ένα οικιακό φορτιστή, οι μπαταρίες του Focus Electric φορτίζονται πλήρως σε 5 ώρες, ενώ μέσα σε 3-4 ώρες εξασφαλίζεται αυτονομία 150 km.

Η Ford σκοπεύει – σε συνεργασία με άλλες μάρκες – να δημιουργήσει δίκτυο ταχυφορτιστών, σε 400 σημεία στην Ευρώπη.

Μέχρι στην επόμενη πενταετία η Ford θα λανσάρει μία σειρά από υβριδική και ηλεκτρικά μοντέλα. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται ένα μικρό ηλεκτρικό SUV με αυτονομία κοντά στα 500 km και η υβριδική έκδοση της Mustang.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...