Ανακοίνωσε υβριδική Mustang η Ford!

Το «πράσινο μέλλον» της αμερικάνικης μάρκας περιλαμβάνει και υβριδική έκδοση του θρυλικού pony car

  • -
  • -

Το πόσο σημαντικά ήταν τα νέα που επιφύλασσε η Ford στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου φαίνεται από το γεγονός ότι τις ανακοινώσεις έκανε ο Πρόεδρος της εταιρείας, Mark Fields. Μιλώντας σε δημοσιογράφους και εργαζόμενους του εργοστασίου Flat Rock, στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, ο Fields ανέφερε ότι η Ford θα επενδύσει 4,5 δισ. δολάρια μέχρι το 2020 για να λανσάρει 13 ηλεκτρικά αυτοκίνητα (υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά).

Ένα από αυτά θα είναι η υβριδική έκδοση της Mustang, η οποία θα είναι έτοιμη το 2020. Θα κατασκευάζεται στο Flat Rock μαζί με τις συμβατικές εκδόσεις και θα λανσαριστεί αρχικά στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Ο Fields δεν έδωσε πληροφορίες για το ηλεκτρικό μοτέρ της Mustang Hybrid ή τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, είπε όμως ότι θα προσφέρει «την ισχύ ενός V8 κινητήρα με μεγάλη ροπή από χαμηλά».

Με την νέα έκδοση της Mustang η Ford θα… βάλει πόδι στα υβριδικά sports car. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία, καθώς συνδυάζει τις επιδόσεις με τη χαμηλότερη κατανάλωση και τους λιγότερους ρύπους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...