Το Skoda Kodiaq φορά «ενδυμασία» Scout

Το μεγάλο SUV αγριεύει σε εμφάνιση και πάει παντού με στάνταρ τετρακίνηση

  • -
  • -

Μέχρι σήμερα η Skoda λάνσαρε κατά καιρούς «ανήσυχες» εκδόσεις των συμβατικών μοντέλων, στις οποίες έδινε το όνομα Scout. Πλέον σε αυτήν την κατηγορία εισέρχεται και ένα SUV, το μήκους 4,7 m Kodiaq. Η πρεμιέρα θα γίνει τον Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης και το λανσάρισμα θα γίνει με τέσσερις κινητήρες, δύο βενζίνης και δύο πετρελαίου.

Το Kodiaq Scout διαφέρει τόσο οπτικά, με off road πακέτο, όσο και ουσιαστικά, με μεγάλους τροχούς 19 ιντσών, αυξημένη απόσταση από το έδαφος στα 19,4 cm και στάνταρ τετρακίνηση. Με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 5θέσιο ή 7θέσιο εσωτερικό, απευθύνεται σε όσους οικογενειάρχες αναζητούν ένα – πραγματικό και όχι μόνο στην όψη – αυτοκίνητο εκτός δρόμου.

Η άγρια όψη του Kodiaq Scout τονίζεται από τις ποδιές μπροστά-πίσω, τα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών και το πλάι του αμαξώματος, ενώ βαμμένα σε ασημί χρώμα είναι το περίγραμμα της μάσκας και των παραθυρων, τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, οι ράγες οροφής.

Και οι τέσσερις διαθέσιμοι κινητήρες (1.4 TSI με 150 PS, 2.0 TSI με 180 PS, 2.0 TDI με 150 PS και επίσης 2.0 TDI με 190 PS) συνδυάζονται στάνταρ με σύστημα 4×4, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη. Υπό φυσιολογικές συνθήκες η ροπή μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς για εξοικονόμηση καυσίμου και όταν διαπιστωθεί απώλεια πρόσφυσης μεταφέρεται ποσοστό και στον πίσω άξονα.

Ο εξοπλισμός του Kodiaq Scout βασίζεται στην έκδοση Ambition και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σύσυημα υποβοήθησης στάθμευσης, πρόγραμμα ελέγχου κινητήρα, κιβωτίου, τιμονιού και κλιματισμού Driving Mode Select (με επιλογή ανάμεσα σε Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual, Snow), πολυλειτουργικό τιμόνι, ηχοσύστημα με 8 ηχεία, επένδυση αλκαντάρα στα καθίσματα, αλουμινένια πεντάλ κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ SKODA KODIAQ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...