Αυτή είναι η νέα Ford Mustang (video)

Η νέα Mustang έρχεται με πιο κομψή εμφάνιση, προηγμένη τεχνολογία και βελτιωμένες επιδόσεις

  • -
  • -

Η Ford Mustang περνάει στην επόμενη φάση της ζωής της έχοντας να επιδείξει μικρές αισθητικές αλλαγές που αφορούν τα φωτιστικά σώματα, τους προφυλακτήρες, μια πιο πλατιά μάσκα και ανασχεδιασμένο καπό το οποίο είναι 20 mm χαμηλότερο. Πίσω τα φωτιστικά σώματα έχουν σχήμα C, το diffuser έχει μαύρο χρώμα και η έκδοση GT έχει μια μικρή αεροτομή.

Στα μεγάλα νέα ανήκει το κόψιμο του V6 κινητήρα των 3,7 λίτρων, ο οποίος δεν ήταν διαθέσιμος στην Ευρώπη και δεν πήγε καλά στις πωλήσεις του στην Αμερική, με την Ford να εστιάζει στον «μικρό» 2.3 EcoBoost και τον μεγάλο V8 των 5,0 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται και με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 10 σχέσεων.

Το χειροκίνητο κιβώτιο με το οποίο διατίθεται η 5λιτρη V8 αναβαθμίστηκε με συμπλέκτη διπλού δίσκου και νέα σφόνδυλο, ενώ το νέο αυτόματο 10άρι είναι σημαντικά πιο γρήγορο στις αλλαγές του σε σχέση με το 6άρι αυτόματο που αντικαθιστά. Επίσης ανανεώθηκε ο V8 αποκτώντας άμεσο ψεκασμό που το κάνει πιο ζωηρό και πιο ισχυρό, χωρίς ωστόσο η Ford σε αυτή τη φάση να δίνει συγκεκριμένα στοιχεία. Επιπλέον ο 2.3 EcoBoost έχει περισσότερη ροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ανακοίνωσε υβριδική Mustang η Ford

Στο εσωτερικό τη μεγάλη διαφορά κάνει ο πίνακας οργάνων ο οποίος τώρα έγινε ψηφιακός με διάσταση οθόνης 12,3 ιντσών. Αυτός ρυθμίζεται αλλάζοντας εμφάνιση ανάλογα με το πρόγραμμα: Normal, Sport, Track. Αναβαθμισμένα είναι και τα υλικά προκειμένου να δώσουν μια πιο premium εικόνα στο αυτοκίνητο.  Ένα νέο σύστημα κλαπέτων επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει τον ήχο του V8. Στα συστήματα ασφάλειας η νέα Mustang έχει μεταξύ άλλων προειδοποίηση για αποφυγή τρακαρίσματος με αναγνώριση πεζών και ειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας.

Η νέα Mustang πατάει σε νέα αμορτισέρ, ενώ ανασχεδιασμένα είναι και τα ψαλίδια της πίσω ανάρτησης με προσθήκη μια νέας αντιστρεπτικής για πιο άμεσες και κοφτερές αντιδράσεις και πιο σπορ οδική συμπεριφορά. Για πρώτη φορά η νέα Mustang είναι διαθέσιμη ως έξτρα με ανάρτηση MagneRide.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...