Με 1.000+ ίππους το hypercar της Mercedes - Benz

Η γερμανική μάρκα θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία από την F1 για να κατασκευάσει τον αντίπαλο των υβριδικών υπερ-αυτοκινήτων

  • -
  • -

Την κωδική ονομασία «Project One» έδωσε η Mercedes-AMG στο κορυφαίο της μοντέλο. Το τμήμα επιδόσεων της γερμανικής μάρκας εξελίσσει το δικό της υβριδικό hypercar, έναν άμεσο ανταγωνιστή της LaFerrari, της 918 Spyder και της McLaren P1. Μάλιστα στην ιστοσελίδα της έδωσε τις πρώτες επίσημες πληροφορίες και ανάρτησε μία σκοτεινή φωτογραφία που εμφανίζει το πίσω μέρος του Project One.

Το διθέσιο αυτοκίνητο θα εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία της Mercedes-Benz από την εμπλοκή της στη Formula 1. Το υβριδικό σύστημα θα περιλαμβάνει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης στο πίσω μέρος και ηλεκτρικά μοτέρ στον εμπρός άξονα. Η συνδυαστική ισχύς θα ξεπερνά τα 1.000 PS, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h αναμένεται να  διαρκεί λιγότερο από 2,5 sec.

Το hypercar της Mercedes θα είναι υπερελαφρύ χάρη στη χρήση συνθετικών υλικών, θα έχει εξωτική σχεδίαση και θα κοστίζει αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Την πρώτη ένδειξη ότι κάτι… ετοιμάζεται είχε δώσει το εικονιζόμενο Vision Gran Turismo, που είχε σχεδιαστεί το 2013 για το ομώνυμο παιχνίδι κονσόλας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...