Αυτό το Lexus θα τα βάλει με Audi-BMW-Mercedes

Η πέμπτη γενιά του LS έχει σούπερ εμφάνιση, twin turbo V6 με 421 ίππους και κορυφαίο εξοπλισμό

  • -
  • -

Στο σαλόνι αυτοκινήτου του Detroit – εκεί όπου πριν από 28 χρόνια παρουσίασε το πρώτο μοντέλο της, το LS 400 – η Lexus πραγματοποιεί την πρεμιέρα της νέας γενιάς του μεγάλου πολυτελούς sedan. Με μήκος 5,23 m. και μεταξόνιο 3,12 m (+35 mm από το απερχόμενο μοντέλο), το νέο LS αποτελεί την εναλλακτική πρόταση στην κατηγορία, όπου οι γερμανικές λιμουζίνες (A8, 7 Series και S-Class) κυριαρχούν.

Η νέα ναυαρχίδα της Lexus βασίζεται στην πισωκίνητη πλατφόρμα GA-L, μία επιμηκυμένη παραλλαγή αυτής του μεγάλου coupe LC 500. Οι σχεδιαστές της premium μάρκας εκμεταλλεύτηκαν τις διαστάσεις για να χαρίσουν στο αμάξωμα σιλουέτα ενός coupe και δυναμικό σχήμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με την τέταρτη γενιά, το καπό και το πορτμπαγκάζ του νέου LS στέκονται χαμηλότερα κατά 30 και 41 mm, αντίστοιχα.

Ο νέος V6 σε συνδυασμό με το μειωμένο βάρος κατά 90 kg και την τεχνολογία ελέγχου του πλαισίου VDIM, υπόσχονται κορυφαίες επιδόσεις και οδική συμπεριφορά για το μεγάλο Lexus. Ο κινητήρας των 3,5 lt. κάνει χρήση διπλού turbo, φθάνοντας σε ισχύ τα 421 PS και σε ροπή τα 600 Nm. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων, όμως προαιρετικά θα διατίθεται και με τετρακίνηση (0-100 σε 4,5 sec). Το VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management) ελέγχει όλα τα κύρια υποσυστήματα – κινητήρας, κιβώτιο, ανάρτηση, φρένα, τιμόνι – με στόχο να προσφέρει ανά πάσα στιγμή την ιδανική συμπεριφορά στο δρόμο.

Στην καμπίνα των επιβατών τα βλέμματα πέφτουν στις μεγάλες ψηφιακές οθόνες (12,3 ιντσών για το σύστημα πλοήγησης) αλλά και το προαιρετικό head-up display με διάμετρο 24 ιντσών! Ο εξοπλισμός ολοκληρώνεται από το ηχοσύστημα 3D surround της Mark Levinson.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...