Volkswagen I.D. Buzz concept στο Detroit

Ένα ηλεκτρικό και φουτουριστικό βαν

  • -
  • -

H Volkswagen παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit το δεύτερο μοντέλο της μελλοντικής "πράσινης" γκάμας. Το I.D. Buzz είναι ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο που έκανε ντεμπούτο στο αμερικάνικο σαλόνι και εξοπλίζεται με όλα τα προηγμένα τεχνολογικά συστήματα. Κάτω από τη ρετρομοντέρνα "συσκευασία", το Buzz διαθέτει μία μεγάλη μπαταρία των 111 kWh, η οποία συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένοι σε κάθε άξονα έκαστος. Η απόδοση φτάνει τους 375 "παραδοσιακούς" ίππους, επιτρέποντας στο φουτουριστικό βαν να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-96 km/h σε 5 sec. Σύμφωνα με τις αμερικάνικες προδιαγραφές, η αυτονομία φτάνει τα 435 χιλιόμετρα. Ίσως όμως η σημαντικότερη πληροφορία είναι ότι μπορεί σε μόλις 30 λεπτά να φορτιστεί το 80% της μπαταρίας σε μια παροχή που εκχέει 150 kW.

Το concept βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ της Volkswagen. Όταν τελικά το Buzz πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή, θα εξοπλίζεται με μικρότερη μπαταρία (83 kWh) και θα αποδίδει 275 ίππους με τη ροπή να μεταφέρεται ακαριαία και εξ' ολοκλήρου στους πίσω τροχούς.

Το πρώτο μοντέλο της σειράς I.D. παρουσιάστηκε στο Παρίσι το 2016, από το οποίο το Buzz δανείστηκε το σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Για την ακρίβεια, η Volkswagen αναφέρει ότι το συγκεκριμένο αυτόνομο σύστημα είναι απόλυτα αυτοματοποιημένο, μιας και πατώντας ένα κουμπί το όχημα αναλαμβάνει την μετακίνηση των επιβατών χωρίς την παρέμβασει του οδηγού και με τη βοήθεια αισθητήρων, laser, καμερών και ραντάρ. Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, το αυτόνομο σύστημα θα είναι διαθέσιμο στα μοντέλα του γερμανικού ομίλου από το 2025.

Το I.D. Buzz concept έχει μια γνώριμη σιλουέτα, που θυμίζει τα κλασικά Τ, ενώ δανείζεται αρκετά στοιχεία από το BUDD-e Concept. Η μάσκα έχει επιμηκυνθεί λίγο για να ξεχωρίζει η μοντέρνα πινελιά και υιοθετεί πλήθος από φωτιστικά λαμπάκια τύπου LED τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος. Το εσωτερικό του εκμεταλλεύεται στο έπακρο τους χώρους, παρέχοντας άνετες πίσω θέσεις, οι οποίες μπορούν να περιστρέφονται και να αναδιπλώνονται. Στην τελευταία περίπτωση η 3η σειρά καθισμάτων μπορεί να μεταμορφωθεί σε έναν άνετο διπλό καναπέ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...