Αποκάλυψη για το νέο Suzuki Swift (vid)

Ο εμπλουτισμός της γκάμας της ιαπωνικής μάρκας συνεχίζεται με τη νέα γενιά του αυτοκινήτου πόλης

  • -
  • -

Από την Ιαπωνία θα αρχίσει τον Ιανουάριο η διάθεση του νέου Swift, το οποίο θα διατίθεται σε υβριδική έκδοση αλλά και ως RS, με το 1.0 turbo BoosterJet. Το δημοφιλές αυτοκίνητο της Suzuki διατηρεί το… σουλούπι του απερχόμενου μοντέλου, όμως έχει ανανεωθεί σχεδιαστικά σε μεγάλο βαθμό. Ταυτόχρονα έχει αναβαθμιστεί το εσωτερικό του, ενώ ο πλούσιος εξοπλισμός άνεσης/ασφάλειας και οι σύγχρονοι κινητήρες του δίνουν επιπλέον ατού στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία. Το Swift μετρά πάνω από 5,3 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως από το 2004, όμως τα τελευταία χρόνια είχε να αντιμετωπίσει σαφώς πιο σύγχρονους αντιπάλους.

Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η κάθετη εξάγωνη μάσκα, με το σήμα της Suzuki, και τα μεγάλα φωτιστικά σώματα που εκτείνονται έως ψηλά στο καπό. Οι καθαρές γραμμές συνεχίζουν στο πλάι, όπου οι κρυμμένες χειρολαβές των πίσω θυρών δίνουν στο Swift την εικόνα ενός τρίθυρου αμαξώματος. Η μεγάλη πέμπτη πόρτα διευκολύνει τη φόρτωση στο χώρο αποσκευών, ο οποίος έχει αυξηθεί σε πλάτος και μήκος σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Οι σχεδιαστές της Suzuki έχουν προσπαθήσει να δώσουν sport χαρακτήρα στην καμπίνα των επιβατών, με επίπεδο στο κάτω μέρος της στεφάνης του τιμόνι και κόκκινες «πινελιές» στον πίνακα οργάνων. Στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται η μεγάλη οθόνη αφής για το χειρισμό των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τον τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.2 DualJet των 90 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με το υβριδικό σύστημα της Suzuki, το οποίο ονομάζεται SHVS. Ενσωματώνει σύστημα μίζας/γεννήτριας (ISG) που συνδράμει τον κινητήρα κατά την εκκίνηση και φορτίζει την μπαταρία, περιορίζοντας την κατανάλωση και τους ρύπους. Στην Ιαπωνία η Suzuki ανακοινώνει μέση κατανάλωση 3,65 lt/100 km. Η έκδοση RS εφοδιάζεται με τον 3κύλινδρο BoosterJet των 998 cc, ο οποίος με τη βοήθεια turbo αποδίδει 112 PS και 17,3 kgm ροπής (συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων).

Στον προαιρετικό εξοπλισμό του νέου Swift εμφανίζεται το «Safety Package», το οποίο εκτός από ρυθμιζόμενο cruise control (ACC) περιλαμβάνει το σύστημα DSBS (Dual Sensor Brake Support), με στόχο την αποτροπή σύγκρουσης ή τον περιορισμό των συνεπειών αυτής.

Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών Swift θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...