Επιμένει ηλεκτρικά η Volkswagen

Ένα νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων ετοίμασαν οι Γερμανοί για την έκθεση του Ντιτρόιτ

  • -
  • -

Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό και στη Volkswagen θέλουν να είναι μπροστά από τις εξελίξεις. Έτσι μετά το πρωτότυπο ID που παρουσίασαν το Σεπτέμβριο στο Παρίσι, επιστρέφουν στο σαλόνι του Ντιτρόιτ με ένα ακόμη concept car. Το νέο μέλος της οικογένειας ID εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία προσφέρουν κίνηση και στους δύο άξονες.

Βασίζεται και αυτό στη νέα πλατφόρμα Modular Electric Drive, αποκλειστικά σχεδιασμένη για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ενσωματώνει τεχνολογία πλήρους αυτόνομης οδήγησης, η οποία ενεργοποιείται με το πάτημα του λογότυπου της Volkswagen στο τιμόνι. Στη συνέχεια ο αυτόματος πιλότος αναλαμβάνει δράση, συλλέγοντας δεδομένα από τις κάμερες, τα λέιζερ και τα ραντάρ.

Η Volkswagen δε δημοσιοποίησε τεχνικές λεπτομέρειες του νέου I.D. concept, μόνο ότι διαθέτει άνετους εσωτερικούς χώρους και μεγάλη αυτονομία. Το πρώτο ID αναμένεται να βγει στην παραγωγή το 2020, ενώ στόχος της μάρκας από το Βόλφσμπουργκ είναι να πουλάει 1 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα ετησίως, από το 2025.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...