Ηλεκτρικό supercar της NextEV με 1.360 PS (video)

Το ΝΙΟ ΕP9 σημείωσε έναν καλό χρόνο για έναν γύρο στο Nurburgring

  • -
  • -

Η εταιρεία NextEV αποκάλυψε το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητό της, το NIO EP9, το οποίο κατά το λανσάρισμά του... σταμάτησε το χρόνο του ρολογιού στα 7:05.12 όταν επιχείρησε έναν ταχύτατο γύρο στην «Πράσινη Κόλαση». Ο χρόνος αυτός επετεύχθη στις 12 Οκτωβρίου, λίγο πριν καταρρίψει και το «ηλεκτρικό» ρεκόρ της γαλλικής πίστας Circuit Paul Ricard.

Η φουτουριστική σχεδίαση και η εμφάνιση που υπογράφει την κατηγορία του είναι αυτό που μαγνητίζει αρχικά τα βλέμματα. Τα ρυθμιζόμενα αεροδυναμικά καλούδια με τα οποία είναι εφοδιασμένο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενισχύει την κάθετη δύναμη, ενώ η αεροτομή στο πίσω μέρος μπορεί να ρυθμιστεί σε 3 διαφορετικές θέσεις. Πιο συγκεκριμένα, η κάθετη δύναμη που παράγει το μοντέλο υπολογίζεται στα 24.000 N, που είναι σχεδόν ο διπλάσιος αριθμός από αυτόν που παράγει ένα μονοθέσιο στην F1. Το EP9 πατάει επάνω σε τροχούς από ανθρακόνημα 19 και 21 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Προχωρώντας όμως, κάτω από το αμάξωμα του supercar υπάρχουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες σε κάθε τροχό με τέσσερις ξεχωριστές μεταδόσεις για τον καθένα. Η απόδοσή του φτάνει το 1 MegaWatt, ή αν προτιμάτε 1.360 ίππους και 6.334Nm ροπής, που είναι διαθέσιμη μόλις ο οδηγός πατήσει το πόδι του το δεξί πεντάλ έως και τις 7.500 rpm. Στα χαρτιά το EP9 ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 2,7 sec και η μέγιστη ταχύτητα είναι 313 km/h. Εντυπωσιακός είναι και ο χρόνος φόρτισης, που υπόσχεται ότι με 45 λεπτά στην πρίζα μπορεί να διανύσει 427 km απόσταση.

Το κόστος είναι περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ η παραγωγή – σύμφωνα με την εταιρεία- θα περιοριστεί μόνο για την κινέζικη αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...