Αυτό είναι το νέο Jeep Compass

Η Jeep Β. Αμερικής αποκάλυψε τη νέα γενιά Compass που θα αντικαταστήσει παράλληλα και το Patriot

  • -
  • -

Εντός έδρας έγινε η παρουσίαση του νέου Jeep Compass και πιο συγκεκριμένα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles. Αυτό έρχεται να αντικαταστήσει το Compass προηγούμενης γενιάς, αλλά και το Patriot η παραγωγή του οποίου σταματά. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις αμαξώματος με αισθητική για άσφαλτο και χώμα με προσωνύμιο Trailhawk.

Η τελευταία έκδοση προορίζεται για εκτός δρόμου περιπέτειες, αφού έχει αυξημένες δυνατότητες χάρη στις καλύτερες γωνίες προσέγγισης και αποφυγής εμποδίου. Αυτό χάρη στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τη νέα ανάρτηση που του επιτρέπει να γωνία προσέγγισης 30 μοιρών και 34 αποφυγής, ενώ η αντίστοιχη τιμή ράμπας είναι 24 μοίρες.

Επιπλέον διαθέτει διαφορετική κλιμάκωση στο κιβώτιο ταχυτήτων και Hill Descend για ασφαλέστερη κατάβαση. Σχεδιαστικά το νέο Compass έρχεται πιο κοντά στη φιλοσοφία του Cherokee, με νέα μάσκα και φώτα, όπως και χαμηλότερη οροφή, με χαρακτηριστική τρίτη κολόνα και μικρότερα πίσω παράθυρα.


Ανάλογα μεγάλες αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, με οθόνη 3,5 ιντσών στον βασικό εξοπλισμό ή προαιρετικά ψηφιακή 7 ιντσών όσον αφορά τον πίνακα οργάνων. Επίσης στην κεντρική κονσόλα υπάρχει οθόνη 5, 7 ή 8,4 ιντσών, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, το οποίο σε κάθε περίπτωση περιλαμβάνει Apple CarPlay και Android Auto.

Το νέο Jeep Compass θα διατίθεται σε 100 χώρες παγκοσμίως, με 17 συνδυασμούς κινητήρων, ανάλογα με την αγορά. Στην Αμερική που παρουσιάστηκε θα κυκλοφορήσει με τον 4κύλινδρο 2,4 λίτρων σε συνδυασμό με χειροκίνητο ή αυτόματο έξι σχέσεων για τις εκδόσεις με την κίνηση εμπρός ή 9άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων για αυτές με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Για τα ευρωπαϊκά δεδομένα περισσότερο ταιριάζουν οι turbodiesel κινητήρες 1,6 και 2,0 λίτρων με απόδοση από 120 έως 170 ίππους, τιμή ανάλογη του τούρμπο κινητήρα βενζίνης 1.4 MultiAir. Όσον αφορά τις διαστάσεις, το νέο Jeep Compass έχει μήκος 4.420 mm, πλάτος 1.820 mm, 1.650 mm ύψος 1.650 mm και τοποθετείται ανάμεσα Renegade και Cherokee. Η παρουσίαση του μοντέλου στην Ευρώπη θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2017 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου θα καθοριστούν και οι τεχνικές προδιαγραφές του για τις δικές μας αγορές.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...