Νέο Mazda CX-5 στο Los Angeles

Η νέα γενιά του CX-5 έχει αισθητικές αλλαγές σε σχέση με την απερχόμενη γενιά και διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες

  • -
  • -

Το νέο Mazda CX-5 φέρει ένα νέο παρουσιαστικό, μιας και η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να αναβαθμίσει αισθητικά το SUV της. Το μεγαλύτερο μέρος της έμπνευσης των σχεδιαστών προήρθε από τα CX-3 και CX-9, καθώς η ιαπωνική εταιρεία επιχείρησε να απεικονίσει έναν πιο «σκληροτράχηλο» χαρακτήρα στο νέο της μοντέλο. Το εμπρός μέρος είναι 10 mm φαρδύτερο σε σχέση με την απερχόμενη γενιά, ενώ οι πρώτες κολώνες έχουν μεταφερθεί κατά 35 mm πιο πίσω. Η μάσκα είναι καινούργια και περιλαμβάνει μια πιο αγριεμένη γρίλια, η οποία συνοδεύεται από δύο αρκετά στενά φανάρια. Αν μετακινηθούμε προς τα πίσω, παρατηρούμε την οροφή και τις τρίτες κολώνες που έχουν επανασχεδιαστεί. Το εσωτερικό έχει φρεσκαριστεί με το τιμόνι να έχει νέα σχεδίαση, ενώ από πίσω του βρίσκεται η οθόνη 4,6 ιντσών, αντικαθιστώντας τον κλασικό πίνακα οργάνων. Επίσης, η 7 ιντσών οθόνη έχει τοποθετηθεί επάνω στο ταμπλό, όπως έχουμε δει στα περισσότερα μοντέλα της Mercedes-Benz.

Η γκάμα των κινητήρων διαφέρει στις αγορές όπου προσφέρεται το Mazda CX-5, αλλά σύμφωνα με την εταιρεία το νέο μοντέλο θα διατίθεται με τον 2.2 Skyactiv-D πετρελαιοκινητήρα και από πλευράς βενζίνης τον 2.0 SkyActiv-G και τον 2.5 SkyActiv. Όλοι οι παραπάνω κινητήρες συνδυάζονται είτε με χειροκίνητο είτε με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ οι στάνταρ εκδόσεις έρχονται με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Ωστόσο, προαιρετικά διατίθεται και το σύστημα τετρακίνησης.

Η πλατφόρμα είναι ενισχυμένη κατά 15,5% σε σχέση με την απερχόμενη γενιά και αυτό οφείλεται στην αύξηση του αλουμινίου στις κολώνες Α και Β. Επίσης, η αεροδυναμική έχει αναβαθμιστεί με το νέο μοντέλο να σημειώνει θορύβους (του αέρα) 1.3 dB περίπου σε οποιοδήποτε τερέν. Όσον αφορά στα συστημάτων τεχνολογίας και ασφάλειας, το νέο CX-5 περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- το Radar Cruise Control και το Traffic Sign Recognition, ενώ το σύστημα torque vectoring system αναβαθμίζει τις οδηγικές ικανότητες του αυτοκινήτου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...