Έρχεται το Volkswagen Golf crossover

Στη Γενεύη τον Μάρτιο θα παρουσιαστεί ένα μικρό crossover βασισμένο στο Golf

  • -
  • -

Τον Μάρτιο του 2017 θα κάνει πρεμιέρα ένα μικρό crossover με επιρροές από το T-Roc concept το γνωστό μικρό SUV που παρουσιάστηκε το 2014. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Autocar το Golf crossover θα τοποθετηθεί κάτω από το Tiguan όσον αφορά τη γκάμα της εταιρείας και όπως όλα δείχνουν θα έχει και το όνομα T-Roc.

Παρά το γεγονός ότι το T-Roc concept ήταν 3θυρο, το crossover που θα παρουσιαστεί θα είναι 5θυρο όπως και τα συμβατικά Golf και θα διακρίνεται για την ιδιαίτερη σχεδίαση στις λεπτομέρειες με στοιχεία από crossover.

Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα MQB και θα διατηρηθεί το μεταξόνιο των 2,640 mm του Golf, με το μήκος του να αγγίζει σχεδόν τα 4,2 m. Φυσικά όπως και στο Golf έτσι και στο μικρό crossover η γκάμα των κινητήρων θα είναι πλούσια και θα περιλαμβάνει από το μικρό βενζίνης 1.0 TSI με 115 ίππους, το νέο 1.5 TSI με 130 και 150 ίππους και τον μεγάλο 4κύλινδρο 2λιτρο με απόδοση που θα ξεπερνάει τους 240 ίππους. Δύο ακόμα κινητήρες diesel θα συμπληρώνουν τη γκάμα.

Η μετάδοση θα περνάει στους εμπρός τροχούς όσον αφορά τις βασικές εκδόσεις, ενώ στις ανώτερες θα υπάρχει η επιλογή της τετρακίνησης. Ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και ένα 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG θα είναι οι επιλογές στα κιβώτια ταχυτήτων.

Διαβάστε πατώντας εδώ για το νέο Volkswagen Golf


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...