Πόσο εύκολα μετατρέπεται η Μ2 σε… GTS;

Βελτιωτής προλαβαίνει τη BMW

  • -
  • -

 

Φήμες θέλουν η BMW να ετοιμάζει την ισχυρότερη εκδοχή της M2 και όπως είναι αναμενόμενο στην ονομασία της θα προστεθεί και το GTS. Βέβαια, για τους ανυπόμονους, η Alpha-N Performance ανακοίνωσε ότι μπορεί να σας βελτιώσει τη απλή Μ2 και να μην χρειαστεί να περιμένετε μέχρι να έρθει επίσημα το δυνατό μοντέλο από τη γερμανική φίρμα. Καθόλου άσχημη υπόσχεση.
Έτσι, η «BMW M2 GTS» έρχεται με ένα φαρδύτερο body kit και με νέο καπό, το οποίο επιλέγει ο ιδιοκτήτης να κατασκευαστεί είτε από ανθρακόνημα είτε από Kevlar, με το κόστος να είναι 3.400 ευρώ. Με επιπλέον 1.300 ευρώ, ο βελτιωτής τοποθετεί ένα εμπρός σπόιλερ για καλύτερη αεροδυναμική και πιο επιθετική εμφάνιση. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη αεροτομή και ο διαχύτης, τα οποία κοστολογούνται 2.100 και 1.000 ευρώ αντίστοιχα. Ακολουθώντας τα χνάρια της Μ4, η οροφή και τα καπάκια των εξωτερικών καθρεφτών διαθέτουν look ανθρακονήματος (1.450 ευρώ). Επίσης, πατάει επάνω σε 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου, οι οποίες είναι «δανεισμένες» από τον μεγαλύτερο αδερφό, Μ4 GTS.
Κάτω από το καπό, παραμένει ο υπερτροφοδοτούμενος 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας, αλλά αντί για 370 ίππους αποδίδει σχεδόν 460 PS, ωστόσο δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τις επιδόσεις του. Ο βελτιωτικός οίκος αναβάθμισε τα συστήματα ανάρτησης και πέδησης. Αναλυτικότερα, η Μ2 GTS εξοπλίζεται με τα κεραμικά φρένα της Μ4, ενώ φέρει πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση από την Ohlins για ακόμα καλύτερο κράτημα. Η Alpha-N Performance ανακοίνωσε ότι το ίδιο πακέτο βελτίωσης μπορεί να το τοποθετήσει και στις Μ3 και Μ4, ενώ όλες οι αναβαθμισμένες BMW θα βρίσκονται στο επερχόμενο σαλόνι αυτοκινήτου, στο Essen.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...