Αυτό είναι το νέο Seat Leon

Το μικρομεσαίο ισπανικό μοντέλο ανανεώθηκε στα σημεία και τους κινητήρες

  • -
  • -

Το Leon έφτασε στα μέσα της ζωής του και η Seat το υπέβαλε σε ένα ελαφρύ facelift προκειμένου να ανανεώσει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Οι αλλαγές δεν είναι συνταρακτικές, έχοντας ως σκοπό να διατηρήσουν την ταυτότητα του μοντέλου και να ενισχύσουν τα θετικά του σημεία.

Πιο συγκεκριμένα η Seat άλλαξε τα γραφικά στα φωτιστικά σώματα, τόσο εμπρός όσο και πίσω, ενώ παράλληλα έκανε πιο αιχμηρούς τους προβολείς, με την μάσκα να είναι 40 mm φαρδύτερη. Παράλληλα έχει κάνει πιο εκτεταμένη χρήση χρωμίου έτσι ώστε να αναβαθμίσει την εικόνα του μοντέλου. Όλες οι εκδόσεις του Leon, coupe, hatchback και wagon διαθέτουν ως έξτρα full LED φώτα πορείας, πίσω, φλας και προβολείς ομίχλης, ενώ στο εσωτερικό για τον ατμοσφαιρικό φωτισμό έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης LED.

Η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής των 8 ιντσών απελευθέρωσε το ταμπλό από μερικά κουμπιά. Δανεισμένο από το Ateca είναι το σύστημα Traffic Jam Assist, το οποίο συνεργάζεται με το σύστημα Lane Assist και το Adaptive Cruise Control για να παρέχουν ημι-αυτόνομη οδήγηση με τα ταχύτητα μέχρι 60 km/h. Επιπλέον, μαζί με το Connectivity Box που διατίθεται έξτρα παίρνεται και τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του κινητού σας.

Στα πιο σημαντικά, το ανανεωμένο Seat Leon θα προσφέρεται με ευρύτερη γκάμα κινητήρων, χάρη στην προσθήκη του turbodiesel 1,6 λίτρων 115 ίππων. Ο 3κύλινδρος βενζίνης του 1,0 λίτρου με 115 ίππους θα παίξει το ρόλο του βασικού σε αυτή τη γενιά. Επιπλέον, το πρακτικότερο Seat Leon ST θα συνδυάζεται στην έκδοση 2.0 TDI με την τετρακίνηση, με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DSG με επτά σχέσεις.

Η κορυφαία έκδοση Leon Cupra θα παρουσιαστεί λίγο αργότερα, με τη Seat να υπόσχεται κάτι δυνατό που θα συνοδεύσει με μια έκπληξη. Μένει να δούμε τι εννοεί, αλλά το πιθανότερο είναι να παρουσιάσει μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση από αυτή που κυκλοφορεί με τους 290 ίππους, ίσως κοντά στους 310 ίππους του ανταγωνισμού που ακούει στο όνομα Volkswagen Golf GTi Clubsport S.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...