H θωρακισμένη Maybach S600 Pullman Guard

6,5 μέτρα μήκος, 5,1 τόνους βάρος και θωρακισμένη σαν… αστακός!

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz συνεχίζει την παράδοση των θωρακισμένων οχημάτων της, λανσάροντας το νέο πολυτελές Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard. Όπως και η απλή S600 Guard, έτσι και η Pullman έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την υψηλότερη προστασία των επιβατών σε έκτακτη ανάγκη. Πληροί τις προδιαγραφές προστασίας επιπέδου VR9, που σημαίνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία μικρές ανατινάξεις και βλήματα από πολλά όπλα.

Επιπρόσθετα, έχουν τοποθετηθεί στρώσεις αλουμινίου ανάμεσα στον σκελετό και το εξωτερικό περίβλημα, το οποίο ταυτόχρονα έχει ειδικές επικαλύψεις για επιπλέον προστασία. Τα παράθυρα είναι όλα αλεξίσφαιρα, εκτός από το πίσω τζάμι. Εκεί συναντάμε ένα αλουμινένιο «τοίχο» που είναι τοποθετημένος πίσω από τα πίσω καθίσματα για την προστασία των επιβατών. Όσο για την άνεση, οι θέσεις μπορούν να σημειώσουν κλίση έως και 43,5 μοίρες, παρέχοντας –σύμφωνα με την εταιρεία -την άνεση ενός… κρεβατιού.

Η Maybach S600 Pullman Guard έχει μήκος 6,5 μέτρα και ζυγίζει 5,1 τόνους. Φυσικά δανείζεται το θερμαινόμενα καθίσματα, καθώς και το σύστημα μασάζ από την S-Class. Κάτω από το καπό συναντάμε έναν V12 twin-turbo 6λιτρο μοτέρ των 540 ίππων και 830 Nm ροπής. Λόγω βάρους, η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 km/h και η τιμή του θα είναι περίπου 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Οι παραδόσεις έχουν δρομολογηθεί για το δεύτερο μισό του 2017.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...