Nissan Navara EnGuard Concept (video)

Το απόλυτο αυτοκίνητο διάσωσης παρουσίασε η Nissan στην Έκθεση επαγγελματικών του Ανόβερο

  • -
  • -

Εφοδιασμένο με πολλές αλλαγές σε σχέση με το εργοστασιακό μοντέλο, το Navara EnGuard Concept διακρίνεται για τα σχεδιαστικά του στοιχεία και τις αναβαθμισμένες επιδόσεις του. Εξελιγμένο για να αποτελέσει το απόλυτο αυτοκίνητο διάσωσης που θα μπορεί να επιχειρεί σε δύσβατα εδάφη και αφιλόξενο περιβάλλον.

Το πρωτότυπο αυτό μοντέλο στέκεται 50 mm πιο ψηλά από το εργοστασιακών προδιαγραφών αδελφάκι του. Έχει πιο φουσκωμένα φτερά που φιλοξενούν μεγαλύτερους τροχούς οι οποίοι διευρύνουν το πεδίο δράσης του. Επίσης ανασχεδιασμένοι είναι οι προφυλακτήρες του, η καρότσα του και έχουν προστεθεί σκαλοπάτια για να διευκολύνουν την επιβίβαση στο εσωτερικό του. Είναι επίσης εξοπλισμένο με ειδικά φώτα που διακρίνονται από μακριά, ενώ είναι εφοδιασμένο και με σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται και ένα drone που επιτρέπει την ανίχνευση απροσπέλαστων εδαφών, πετώντας μέχρι τα 6.000 μέτρα με ταχύτητα 20 m/sec για διάστημα περίπου 30 λεπτών. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο, σηματοδοτεί για τη Nissan και την παγκόσμια πρεμιέρα ενός πρωτότυπου φορητού πακέτου μπαταριών, που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τη ίδια την εταιρεία με βάση την τεχνογνωσία από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα  LEAF και e-NV200.

Σε κανονικές συνθήκες, οι  συστοιχίες των μπαταριών  είναι συνεχώς σε κατάσταση φόρτισης, αντλώντας ενέργεια  από τον 2,3 λίτρων twin-turbo diesel κινητήρα των 190 ίππων, η οποία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, εφόσον απαιτηθεί.   Κάθε συστοιχία έχει απόδοση 2 kW και χρησιμοποιεί επτά μονάδες μπαταριών, που βρίσκονται σε ένα στεγανό περίβλημα από αλουμίνιο.

Δύο πρίζες φόρτισης και πέντε πρίζες παροχής είναι ενσωματωμένες σε κάθε συστοιχία, η οποία διαθέτει ειδικές υποδοχές στα άκρα, προκειμένου να είναι εύκολη η μεταφορά της.  Σε μια επιχείρηση διάσωσης  οι μπαταρίες αυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την λειτουργία ειδικών εργαλείων κοπής ή και για την ανύψωση βαρέως εξοπλισμού,  με την λειτουργία τους να έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση  αντί  της  γεννήτριας βενζίνης.

Με μηδενικές εκπομπές ρύπων και χωρίς εύφλεκτα καύσιμα, οι συγκεκριμένες συστοιχίες μπαταριών, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα σε ένα κτίριο ή μια σπηλιά.  Για ακόμα πιο εύκολη πρόσβαση, η Nissan έχει ενσωματώσει πρόσθετες πρίζες σε κάθε πλευρά του χώρου φόρτωσης του Navara EnGuard Concept.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...