Νέο MINI John Cooper Works Clubman (video)

Στην κορυφαία του εκδοχή JCW με τους 231 ίππους θα συνδυάζεται με τετρακίνηση

  • -
  • -

Το πρακτικό 6θυρο MINI Clubman αποκτά νέο ενδιαφέρον με την προσθήκη της κορυφαίας έκδοσης John Cooper Works που συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης ALL4. Κάτω από το καπό του υπάρχει η βελτιωμένη εκδοχή του 2λιτρου τούρμπο κινητήρα που χρησιμοποιείται στην έκδοση με τα διακριτικά S. Έτσι, η απόδοση εκτινάσσεται από τους 192 στους 231 ίππους με τη ροπή να αγγίζει τα 350 Nm.

Για τη μετάδοση φροντίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων ή ένα αυτόματο 8άρι, με την κίνηση να περνά και στους τέσσερις τροχούς. Τα φρένα της Brembo, ένα εξελιγμένο σύστημα εξαγωγής και διακοσμητικές λεπτομέρειες είναι επίσης μέρος του εξωτερικού πακέτου, ενώ στο εσωτερικό τη διαφορά κάνουν τα σπορ καθίσματα.

Το MINI John cooper Works Clubman επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 6,3 sec είτε συνδυάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είτε με το αυτόματο 8άρι, με τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 238 km/h. Η όποια διαφορά ανάμεσα στα δύο κιβώτια παρουσιάζεται στις τιμές της κατανάλωσης με το χειροκίνητο να απαιτεί 7,4 lt/100 km ενώ το αυτόματο 6,8 lt/100 km, ενώ και όσον αφορά τις εκπομπές CO2 το πλεονέκτημα έχει πάλι το 8άρι με 154 gr/km έναντι 168 gr/km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...