Αυτό είναι το νέο ευρωπαϊκό Honda Civic

Την πρώτη του εμπρός στο κοινό της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού έκανε το νέο Civic ευρωπαϊκών προδιαγραφών

  • -
  • -

Το νέο Honda Civic έκανε την πρεμιέρα του στο διαδίκτυο, βρέθηκε και στο Παρίσι για την επίσημη πρώτη του εμπρός στο κοινό της Έκθεσης Αυτοκινήτου. Εντελώς νέο τόσο σε σχεδίαση, όσο και σε τεχνολογία με κινητήρες τούρμπο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Σχεδιαστικά θέτει νέα πρότυπα, ενώ όσον αφορά τις διαστάσεις του ανεβαίνει… μισή κατηγορία εστιάζοντας στην ευρυχωρία και την ευελιξία.

Με 5θυρο αμάξωμα μήκους 4.497 mm πλάτους 1.800 mm και ύψους 1.421 mm το νέο Civic είναι πιο μακρύ κατά 127 mm πιο πλατύ κατά 30 mm ενώ είναι 20 mm πιο κοντό. Παράλληλα έχει 30 mm μεγαλύτερο μεταξόνιο, ενώ παρά την αύξηση των διαστάσεων είναι 16 κιλά πιο ελαφρύ από τον προκάτοχό του. Πατώντας πάνω σε αυτές τις αλλαγές η Honda υπόσχεται κορυφαία άνεση στο εσωτερικό για τους επιβάτες, αλλά και τις αποσκευές τους με τον όγκο του χώρου να αγγίζει τα 478 λίτρα.

Σχεδιαστικά το εσωτερικό έγινε πιο συμβατικό και απλό, με αναβαθμισμένη εργονομία, αφού πλέον καταργήθηκαν οι οθόνες σε διαφορετικά επίπεδα, με τη θέση τους να παίρνει ένα πίνακας οργάνων στα γνωστά πρότυπα. Το σύστημα πολυμέσων είναι το τελευταίας γενιάς Honda Connect 2 με καλύτερα χαρακτηριστικά. Τα πρακτικά Magic Seats δεν περιλαμβάνονται πλέον στο νέο Civic χάνοντας ένα βασικό του πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού που το καθιστούσε μοναδικό. Στην ανάρτηση τώρα βρίσκουμε πολλαπλούς συνδέσμους πίσω και γόνατα McPherson εμπρός.

Στους νεοτερισμούς περιλαμβάνονται και οι νέοι τούρμπο κινητήρες χαμηλού κυβισμού. Την βάση αποτελεί ο 3κύλινδρος 1.000άρης με απόδοση 129 ίππων και 200 Nm ροπής από τις 2.250 rpm. Πιο πάνω τοποθετείται ο 4κύλινδρος 1.500άρης με απόδοση 182 ίππων και 240 Nm ροπής. Αμφότεροι συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων ή εναλλακτικά με αυτόματο τύπου CVT, συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης, με επτά προεπιλεγμένες ταχύτητες. Στην τελευταία περίπτωση η ροπή είναι χαμηλότερη 180 Nm για τον κινητήρα του 1,0 λίτρου και 220 Nm για των 1,5 λίτρων.

Τέλος, πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός ασφάλειας, άνεσης καθιστώντας το νέο Honda Civic ένα πλήρες σε αυτό τον τομέα αυτοκίνητο. Η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Honda στο Swindon της Βρετανίας. Η εμπορική πορεία του νέου Honda Civic 5d ξεκινά από την ερχόμενη άνοιξη όσον αφορά τη χώρα μας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...