Αποκαλύφθηκε το νέο Kia Rio

Φρέσκια εμφάνιση και με 1.000άρι turbo μοτέρ

  • -
  • -

Η εμφάνιση του νέου μοντέλου οφείλεται σε τρία διαφορετικά κέντρα σχεδιασμού, τα οποία δημιούργησαν ένα πιο κομψό και πιο μοντέρνο αποτέλεσμα. Οι διαστάσεις της 4ης γενιάς του Kia Rio είναι ελάχιστα αυξημένες σε σχέση με τον προκάτοχό του με highlights το μεγαλύτερο καπό, την ανασχεδιασμένη εμπρός γρίλια και το μεγαλύτερο εμπρός πρόβολο.

Το νέο Rio θα προσφέρεται ως 5πορτο και θα διατίθεται με την επιλογή των 8 εξωτερικών αποχρώσεων. Το supermini πατάει επάνω σε τροχούς από 15 έως 17 ιντσών και οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα από 3 νέα σχέδια ζαντών. Στο εσωτερικό φέρει μια πιο σπορτίφ πινελιά με ένα μοντέρνο ταμπλό και με καλύτερης ποιότητας υλικά. Παρά τη μείωση του πίσω προβόλου (κατά 15 mm), ο χώρος αποσκευών είναι 325 λίτρα και σύμφωνα με την εταιρεία, η τιμή αυτή συγκαταλέγεται ανάμεσα στα top της κατηγορίας.

Κάτω από το καπό θα υπάρχει για πρώτη φορά ο 3κύλινδρος1.000άρης turbo κινητήρας T-GDI, ο οποίος αποδίδει είτε 98 είτε 118 ίππους με τη ροπή να είναι η ίδια, 172 Nm και για τις δύο περιπτώσεις. Μαζί με τον μικρό βενζινοκινητήρα, θα προσφέρεται και με τους ατμοσφαιρικούς MPI των 1.25 και 1.4 των 82 και 90 ίππων αντίστοιχα. Επίσης, στην πλευρά των diesel βρίσκεται ο 1.4 των 69 ή 88 ίππων, ο οποίος εκπέμπει μόλις 90 g/km CO2.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οδηγικά το νέο Kia Rio «κρύβει» τις διαστάσεις του, ειδικά στο αστικό φόντο, κρατώντας έναν πιο ευέλικτο και άνετο χαρακτήρα. Οι μηχανικοί της φίρμας ενίσχυσαν το πλαίσιο και αναβάθμισαν το σύστημα ανάρτησης ώστε να παρέχει καλύτερη πρόσφυση σε όλες τις ταχύτητες. Το νέο Rio έχει στόχο να κερδίσει τα 5 αστέρια της ασφάλειας στο EuroNCAP, γι’αυτό και η κορεάτικη εταιρεία εξοπλίζει το μοντέλο της με προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως είναι το Autonomous Emergency Braking, το οποίο αναγνωρίζει και τους πεζούς, καθώς και 6 αερόσακους για τον στάνταρ εξοπλισμό. Η εύκολη συνδεσιμότητα με το smartphone είναι κάτι που δεν θα λείψει από το νέο Rio, προσφέροντας τα συστήματα Android Auto και Apple CarPlay. Επίσης, στην 7 ιντσών οθόνη αφής απεικονίζονται οι πληροφορίες τόσο του ηχοσυστήματος όσο και του navi. Σύμφωνα με την Kia, θα προχωρήσει και σε μία καινοτομία για την κατηγορία, μιας και θα τοποθετήσει δύο USB θύρες, η μία θα είναι προσβάσιμο για τον οδηγό, ενώ η δεύτερη για τους πίσω επιβάτες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...