Στη γραμμή παραγωγής η Alfa Romeo Stelvio

Το SUV της ιταλικής φίρμας ανέβηκε στη γραμμή παραγωγής λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψή

  • -
  • -

Μέσω διαρροής από δικό της βίντεο η Alfa Romeo μας έδωσε την πρώτη επίσημη εικόνα της Stelvio, την οποία έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει τον Νοέμβριο στην Έκθεση του Los Angeles. Το βίντεο αφορά τη γραμμή συναρμολόγησης Casino της FCA, από όπου βγαίνει η Giulia και όπως φαίνεται για λίγο, σε ένα πλάνο το οποίο προφανώς ξέφυγε και η Stelvio.

Σχεδιαστικά είναι εμφανές ότι υιοθετεί στοιχεία από την εταιρική ταυτότητα της Alfa Romeo, ενώ όσον αφορά τον ανταγωνισμό φαίνεται να κοιτά πιο έντονα τις κουπέ εκδοχές του παρά τις πιο συμβατικές. Πιο συγκεκριμένα αναμένεται να έρθει αντιμέτωπη με την BMW Χ4 και τη Mercedes-Benz GLC Coupe και όχι με τις «συμβατικές» εκδοχές τους, δηλαδή την X3 και GLC αντίστοιχα.

Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση η Stelvio αναμένεται να έχει κοινά στοιχεία με τη Giulia και στο εσωτερικό, όπως εξάλλου και στα μηχανικά μέρη. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει βενζίνης και diesel 4κύλινδρους και 6κύλινδρους, από 2,0 έως 2,9 λίτρα και απόδοση που θα ξεπερνά στην κορυφαία εκδοχή του μοντέλου τους 500 ίππους. Η μετάδοση της κίνησης θα περνά στους πίσω αλλά και στους τέσσερις τροχούς, ανάλογα με την έκδοση, ενώ για αυτό θα φροντίζουν χειροκίνητα και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. Οι πωλήσεις της Alfa Romeo Stelvio θα ξεκινήσουν από τον επόμενο χρόνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...