Ηλεκτρική «μακριά» έκδοση BMW X1

Φτιαγμένη ειδικά για την κινεζική αγορά

  • -
  • -

Πρόκειται για την BMW X1 xDrive25Le iPerformance, μια Plug-In Hybrid έκδοση του γερμανικού SUV με το μακρύ μεταξόνιο, το οποίο χρησιμοποιεί το σύστημα κίνησης της 225xe Active Tourer. Στην πράξη η ειδική ηλεκτρική έκδοση της X1 συνδυάζει ένα θερμικό κινητήρα που στέλνει τη μετάδοση της κίνησης όπως συμβαίνει σε όλες τις X1 στους εμπρός τροχούς, ενώ ένα ηλεκτρικό μοτέρ κινεί τους πίσω, κάνοντας το μοντέλο τετρακίνητο.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον 3κύλινδρο 1.500άρη τούρμπο κινητήρα με απόδοση 136 ίππων και 220 Nm ροπής. Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 95 ίππους και 165 Nm ροπής από το ρελαντί με τη συνδυαστική τιμή της ροπής να αγγίζει τα 385 Nm. Έτσι η Plug-In Hybrid BMW X1 επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 7,4 sec.

Η κατανάλωση που ανακοινώνει το εργοστάσιο περιορίζεται στο 1,8 lt/100 km, με την αυτονομία του αυτοκινήτου όταν κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια να φτάνει τα 60 χιλιόμετρα. Η συνολική αυτονομία του αυτοκινήτου αγγίζει θεωρητικά τα 630 χιλιόμετρα, αν συμπεριλάβουμε μέσα τα 35 λίτρα καυσίμου που διαθέτει.

Ο χρόνος που απαιτείται για τη φόρτιση των μπαταριών είναι 3,7 ώρες, ενώ μέσα σε 2,9 ώρες ανακτούν το 80% της ενέργειάς τους. Η BMW X1 xDrive25Le iPerformance θα είναι διαθέσιμη μόνο στην αγορά της Κίνας, ωστόσο αναμένεται ότι στην Ευρώπη θα έρθει στο άμεσο μέλλον η κοντή Plug-In Hybrid έκδοση του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...