Νέα BMW M5 Competition Edition

Μόνο 200 μονάδες και 0-100 σε 3,9 sec

  • -
  • -

H BMW ετοιμάζει να σταματήσει την παραγωγή της σημερινής Μ5 (F10) και γι’αυτό το λόγο λανσάρει μια συλλεκτική έκδοση ως αποχαιρετιστήριο «δώρο» για τους φαν του μοντέλου. Η νέα έκδοση συνδυάζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Μ5 «30 Jahre M5» και της M5 Pure Metal. Πιο συγκεκριμένα, η BMW M5 Competition Edition εφοδιάζεται με τον biturbo 4.4 V8 κινητήρα των 600 ίππων και 700 Nm ροπής, ενώ συνεργάζεται με το 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο. Η διαδικασία 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,9 sec και δεν αναφέρθηκε τίποτα για τη μέγιστη ταχύτητα. Αν χρειαστεί να μαντέψουμε όμως, θα λέγαμε ότι η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250 km/h, με μια πιθανότητα (λόγω συλλεκτικής έκδοσης) να δέχεται μια αναβάθμιση και να φτάνει τα 305 km/h.

Η κατασκευή της συγκεκριμένης έκδοσης θα περιοριστεί σε 200 μονάδες  και θα διατεθεί παγκοσμίως. Οι 100 BMW M5 Competition Edition θα βαφτούν σε μεταλλική απόχρωση Carbon Black, ενώ οι άλλες μισές σε Mineral White. Επίσης, το υψηλών προδιαγραφών γερμανικό μοντέλο θα πατάει επάνω σε 20άρες μαύρες ζάντες. Η εξωτερική σιλουέτα έχει αναβαθμιστεί προσθέτοντας σε αρκετά σημεία carbon υλικό, όπως είναι στα καπάκια των εξωτερικών καθρεφτών, στον διαχύτη και στην πίσω μικρή αεροτομή. Στο πλάι υπάρχει παραδοσιακά ο αεραγωγός της BMW, ο οποίος φέρει τη σφραγίδα της συλλεκτικής έκδοσης. Αν περάσετε στο εσωτερικό του, θα παρατηρήσετε ότι έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά το ανθρακόνημα, ενώ φέρει την ονομασία της έκδοσης και την αρίθμηση του μοντέλου σε αρκετά σημεία. Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά καλούδια που εξοπλίζεται, η Μ5 Competition Edition φέρει ηχοσύστημα από την Bang & Olufsen, ενώ για την ασφάλεια και άνεση των επιβατών αναλαμβάνουν τα συστήματα Lane Departure Warning, Head-Up Display, BMW Driving Assistant κ.ά.

Αν τελικά με όλα τα παραπάνω σας πείσαμε να καταλήξετε στην συλλεκτική έκδοση της Μ5, τότε ήρθε η ώρα να σας ανακοινώσουμε και την τιμή. Στη γερμανική αγορά η τιμή είναι 129.500 ευρώ. Καλοτάξιδο!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...