Ανανέωση με τεχνολογία για το Mazda 3

Με μικρές αισθητικές αλλαγές αλλά και νέα τεχνολογία το Mazda 3 περνά στην επόμενη φάση της ζωής του

  • -
  • -

Το Mazda 3 ή Axela όπως ονομάζεται στην ιαπωνική αγορά άλλαξε ελαφρώς περνώντας στην επόμενη φάση της ζωής του. Εξωτερικά διακρίνεται για την ανασχεδιασμένη μάσκα του, τους ελαφρώς αλλαγμένους προφυλακτήρες και τα νέα φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό συναντάμε ένα νέο τιμόνι, διακοσμητικά στοιχεία από αλουμίνιο στις πόρτες και το ταμπλό, ενώ στις πλουσιότερες εξοπλιστικά εκδόσεις υπάρχει και ηλεκτρονικό χειρόφρενο.

Σε αυτές βρίσκουμε επιπλέον φώτα LED με λειτουργία προβολέων και πιο ευρεία δέσμη στα μεσαία, που λειτουργούν από τα 40 km/h και πάνω ή τα 40 km/h και κάτω, αντίστοιχα. Επιπλέον, υπάρχει η Highway Mode που επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει σε μεγαλύτερη απόσταση με ταχύτητα άνω των 95 km/h. Η αυτόματη λειτουργία τους αναγνωρίζει τα αντιθέτως διερχόμενα αυτοκίνητα και ρυθμίζει κατά τέτοιο τρόπο τα φώτα ώστε να μην τυφλώνει τον απέναντι οδηγό.

Στα σημαντικά του νέου Mazda 3 ανήκει το νέο σύστημα G-Vectoring Control που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά και βελτιώνει τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τον 1.5 SkyActiv-D diesel, νέο για την Ιαπωνία, ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με έξι σχέσεις που στέλνει τη μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς. Δίπλα του ο αναβαθμισμένος SkyActiv-D 2.2 diesel, με τη γκάμα να ολοκληρώνει ο βενζίνης 1,5 λίτρων που είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς. Το νέο Mazda 3 αναμένεται στην Ευρώπη λίγο αργότερα μέσα στη χρονιά, με εκδόσεις βενζίνης 1.5 SkyActiv-G 100 PS, 2.0 SkyActiv-G με 120 και 165 PS και diesel 1.5 SkyActiv-D 105 PS και 2.2 SkyActiv-D 150 PS, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...