Σκληροπυρηνικό MINI JCW Challenge για λίγους

Μια έκδοση του John Cooper Works με πιο σπορ χαρακτηριστικά παρουσίασε η MINI

  • -
  • -

Η νέα έκδοση Challenge του John Cooper Works εφοδιάζεται με τον γνωστό τούρμπο κινητήρα των 2,0 λίτρων με 231 ίππους, χωρίς καμία αλλαγή. Οι όποιες βελτιώσεις στην ειδική αυτή πιο άγρια έκδοση του MINI εστιάζονται στο πλαίσιο, τα ελαστικά και τα φρένα, με στόχο την καλύτερη απόδοση του αυτοκινήτου σε δρόμο και πίστα.

Αισθητικά οι αλλαγές εστιάζονται στις νέες εισαγωγές αέρα, τα πιο φαρδιά φτερά και την πίσω αεροτομή. Οι ζάντες παραμένουν 17 ιντσών σε διάμετρο, αλλά για την περίπτωση είναι μισή ίντσα πιο πλατιές. Επιπλέον είναι και κατά 1,5 κιλά πιο ελαφριές η κάθε μία, μειώνοντας έτσι το βάρος της μη αναρτώμενης μάζας. Τα ελαστικά που επέλεξε η MINI για το Challenge είναι το σπορ Michelin Pilot Sport Cup 2S σε διάσταση 215/45.

Πάντως το βάρος που ανακοινώνει η MINI είναι κατά 15 κιλά πιο πάνω σε σχέση με τη βασική έκδοση, φτάνοντας τώρα τα 1.215 κιλά. Σύμφωνα με την εταιρεία οι επιδόσεις παραμένουν ίδιες, με τα 0-100 km/h να έρχονται σε 6,3 sec και τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 246 km/h.

Πλούσια είναι η γκάμα των αξεσουάρ, με αεροδυναμικό κιτ, πιο χαμηλό σπόιλερ εμπρός και μεγαλύτερο πίσω, diffuser, εισαγωγή αέρα carbon, όπως και απόληξη της εξάτμισης από το ίδιο υλικό. Όσον αφορά την εξάτμιση μέσω Bluetooth μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία της επιλέγοντας μια από τις δύο επιλογές Sport και Track.

Η ανάρτηση είναι εξελιγμένη με σπορ προδιαγραφές, με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και δυνατότητα μείωσης του ύψους. Εντελώς νέα είναι η γεωμετρία της ανάρτησης σε σχέση με την απλή έκδοση JCW, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ρύθμισης ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού και τον σκοπό οδήγησης, δηλαδή στο δρόμο ή στην πίστα.

Στο Challenge η δύναμη περνά στο δρόμο μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης της Quaife, σε αντίθεση με το διαφορικό LCD που διαθέτει το «συμβατικό» JCW και συνεργάζεται με τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου. Το MINI JCW Challenge θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 100 αυτοκινήτων, δυστυχώς για εμάς, αποκλειστικά για τη βρετανική αγορά. Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει σε λίγες μέρες στο Goodwood Festival of Speed.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...