Smart: Ετοιμάζει νέα ηλεκτρική έκδοση

Θα διατίθεται πλέον σε όλα τα αμαξώματα

  • -
  • -

Η τελευταία γενιά του Smart παρουσιάστηκε τόσο σε 3πορτη (ForTwo) όσο και σε 5πορτη (ForFour) version. Επίσης, διατίθενται με ατμοσφαιρικούς και turbo κινητήρες, καθώς και με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Υπάρχουν τα «ανοιχτά» και τα κλειστά, ενώ στην κορυφή βρίσκεται η ισχυρότερη έκδοση που ακούει στο όνομα brabus.

Ήρθε λοιπόν η ώρα για την Daimler να παρουσιάσει και την ηλεκτροκίνητη εκδοχή του λιλιπούτειου μοντέλου. Το ηλεκτρικό Smart είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2007 και είχαν παραδοθεί 100 μονάδες στο Λονδίνο. Το 2009, η δεύτερη γενιά κυκλοφόρησε σε 18 αγορές, ενώ το 2012 κέρδισε το ενδιαφέρον τόσο των Αμερικάνων όσο και των Γερμανών. Η τέταρτη γενιά του ηλεκτροκίνητου μοντέλου έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στο επερχόμενο Σαλόνι του Παρισιού.

Σημαντική αλλαγή σε σχέση με την απερχόμενη γενιά θα είναι ότι η Smart θα παρέχει το ηλεκτρικό σύνολο σε όλα της τα αμαξώματα (ForTwo, ForTwo Cabrio και ForFour). Επίσης, σημαντικό ενδιαφέρον προκαλεί και το γεγονός ότι η Smart θα λανσάρει πρώτα το "πράσινό" της μοντέλο στην αμερικάνικη αγορά (μέχρι το τέλος του χρόνου), ενώ στην Ευρώπη θα έρθει στις αρχές του 2017.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...