Peugeot L500 R Hybrid: Εικονική πραγματικότητα

Ένα φουτουριστικό μοντέλο που προαναγγέλλει το αγωνιστικό μέλλον της Peugeot

  • -
  • -

100 ακριβώς χρόνια πριν, στις 30 Μαΐου του 1916 το Peugeot L45 έτρεχε στο Indianapolis 500 με οδηγό τον Dario Resta. Σήμερα, με αφορμή την επέτειο αυτή, η γαλλική φίρμα παρουσιάζει το L500 R Hybrid Concept είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο που μας δείχνει το μέλλον της στους αγώνες.

Με ύψος μόλις ένα μέτρο, ζυγίζει 1.000 κιλά, ενώ αποδίδει 270 ίππους από ένα θερμικό κινητήρα βενζίνης. Με τη βοήθεια δύο ηλεκτρικών μοτέρ, από ένα σε κάθε άξονα, η απόδοση εκτινάσσεται στους 500 ίππους και στα 730 Nm ροπής. Έτσι, σε θεωρητική βάση το εικονικό μοντέλο επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 2,5 sec, ενώ χρειάζεται μόλις 19 δευτερόλεπτα για να καλύψει το πρώτο χιλιόμετρο.

Σχεδιαστικά απαρνείται οτιδήποτε γήινο, υιοθετώντας τη μονοθέσια διάταξη σε επίπεδο εξωτερικής σχεδίασης, αλλά με κλειστό αμάξωμα. Έντονα αεροδυναμικό αμάξωμα, με τεράστιους τροχούς, όπως κάθε πρωτότυπο που σέβεται τον εαυτό του και αρκετές εισαγωγές και απαγωγές αέρα. Στο εσωτερικό η Peugeot χρησιμοποιεί αρκετή τεχνολογία για την πληροφόρηση του οδηγού, όπως και ένα μικροσκοπικό τιμόνι χαρακτηριστικό της γνώρισμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...