Η αναβίωση της BMW 2002

Η BMW παρουσιάζει μια εντυπωσιακή πρωτότυπη έκδοση 2002 Hommage, πάνω στη γρήγορη M2

  • -
  • -

Στα πρότυπα της θρυλικής 2002 turbo η BMW δημιούργησε ένα εκρηκτικό πρωτότυπο με φουτουριστική σχεδίαση που βασίζεται όμως στην σύγχρονη και γρήγορη M2. Το συγκεκριμένο concept προέκυψε με αφορμή τον εορτασμό των 100 ετών ιστορίας της μάρκας και των 50 ετών της 2002 turbo.

Η BMW 2002 Hommage Concept παρουσιάστηκε στην συγκέντρωση Concorso d’Eleganza Villa d’Este στη λίμνη Como. Εμπνευσμένη από το θρυλικό μοντέλο της δεκαετίας του ’70, διακρίνεται για τις λεπτομέρειες που το συνδέουν με αυτό, όπως τα φωτιστικά σώματα, τα φουσκωμένα φτερά του και το χαμηλό του αμάξωμα.

Κοιτώντας παράλληλα στο μέλλον το βασισμένο στην M2 πρωτότυπο, διατηρεί μεν τη διχρωμία που χαρακτήριζε τον πρόγονό του, αλλά φοράει τεράστιους τροχούς εντυπωσιακής σχεδίασης διαμέτρου 20 ιντσών. Χωρίς η BMW να έχει δώσει τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου μοντέλου της στη δημοσιότητα, η 2002 Hommage αναμένεται να αποδίδει από το 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ της 370 ίππους και 465 Nm ροπής, όπως η M2 στην οποία βασίζεται.

Η συγκεκριμένη εντυπωσιακή σπουδή ίσως να μην φτάσει ποτέ στην παραγωγή, αφού δεν έγινε κάποια σχετική ανακοίνωση, αλλά σίγουρα θα ήταν αρκετά ωραία να το βλέπαμε κάποια στιγμή στους δρόμους ή τουλάχιστον κάποια έκδοση με στοιχεία από την BMW 2002 Hommage Concept.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...