Renault Kaptur: Ένα μεγαλύτερο Captur με 4x4

Το νέο SUV θα πωλείται αποκλειστικά στη Ρωσία

  • -
  • -

Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος του συντάκτη, αλλά το Renault Kaptur (με Κ) αποτελεί ένα νέο SUV μοντέλο που παρουσιάστηκε πρόσφατα και θα πωλείται αποκλειστικά στην ρώσικη αγορά. Μπορεί με μια πρώτη ματιά να φαίνεται ίδιο με το Captur, ωστόσο από τις φωτογραφίες δεν διακρίνεται ότι είναι αρκετά μεγαλύτερο από το μικρό crossover της γαλλικής φίρμας. Πιο συγκεκριμένα, το μήκος του Kaptur είναι 4,33 m, το πλάτος είναι 1,81 m και το ύψος είναι 1,61 m, ενώ το μεταξόνιό του είναι στα 2,67 m.

To νέο SUV μοντέλο δεν «επηρεάζει» εμπορικά την κατηγορία του Kadjar μιας και είναι μικρότερο σε όγκο, αλλά –σε σχέση με τον μικρότερο αδερφό- έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος (204 mm), ενισχυμένο σύστημα ανάρτησης και διαθέτει τετρακίνηση. Υπόσχεται την άνετη οδήγηση σε οποιοδήποτε τερέν, παρά τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής να είναι 20 και 31 μοίρες αντίστοιχα. Σχεδιαστικά έχει δανειστεί τα περισσότερα χαρακτηριστικά από τα τελευταία μοντέλα της γαλλικής φίρμας, υιοθετώντας το τεράστιο λογότυπο στη μάσκα, ενώ προστέθηκαν φώτα ημέρας τύπου LED σε σχήμα C. Στο εσωτερικό διακρίνουμε το τριάκτινο νέο τιμόνι, τους κυκλικούς αεραγωγούς και τις μεταλλικές λεπτομέρειες και ο χώρος αποσκευών είναι 387 lt, ενώ χάρη στην αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων η τιμή μπορεί να σκαρφαλώσει τα 1.200 lt.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Carlos Ghosn, το εν λόγω μοντέλο είναι ένα από τα 10 αυτοκίνητα που θα παρουσιάσει φέτος η Groupe Renault. Το Renault Kaptur θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στη Ρωσία το καλοκαίρι και η κατασκευή του θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της φίρμας στη Μόσχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...