Mercedes-AMG E43 4MATIC με 401 PS

Είναι η πρώτη ισχυρή έκδοση της νέας E-Class (W213)

  • -
  • -

Η Mercedes-AMG μας συστήνει την πρώτη υψηλών επιδόσεων έκδοση της νέας E-Class, οποία θα φέρει την ονομασία Ε43. Οι διαφορές σε σχέση με την απλή έκδοση είναι κυρίως στο μηχανολογικό κομμάτι, ενώ παράλληλα φέρει στον στάνταρ εξοπλισμό το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, που κατανέμει τη ροπή έως και 31:69 (εμπρός-πίσω). Εμφανισιακά, ο σπορ της χαρακτήρας έρχεται από τις 19άρες ζάντες αλουμινίου (20 ιντσών προαιρετικά) της AMG, καθώς και από την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης στο πίσω μέρος.

Επίσημη αποκάλυψη της νέας E-Class (video)

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας V6 biturbo 3λιτρος κινητήρας, ο οποίος αποδίδει 401 ίππους και 520 Nm ροπής, μόλις από τις 2.500 rpm. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, η διαδικασία 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,6 sec και όπως είναι αναμενόμενο, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Οι υψηλές επιδόσεις δεν είναι σε βάρος της κατανάλωσης, μιας και η εργοστασιακή τιμή του μικτού κύκλου που αναφέρει η φίρμα είναι 8,3 lt/ 100 km και οι εκπομπές ρύπων CO2 υπολογίζονται στα 189 g/km.

Νέα Mercedes-Benz E-Class από 50.800 €

H νέα Mercedes-AMG E43 4MATIC μοιράζεται το ίδιο μηχανικό σύνολο με τη C43, ωστόσο η πρώτη φέρει 34 ίππους παραπάνω. Το βάρος της είναι 1.840 κιλά (οδηγός, βαλίτσες και 90% γεμάτο το ντεπόζιτο) και η γερμανική φίρμα θα προσφέρει την Ε43 αποκλειστικά με το 9αρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που γνωρίσαμε από τη νέα Ε-Class. Οι εκρηκτικές επιδόσεις δεν «ρίχνουν» την άνεση των επιβατών, γι’αυτό και εφοδιάζεται με σπορ αερανάρτηση και με το σύστημα Air Body Control. Ταυτόχρονα, ο οδηγός μπορεί να επιλέγει χειροκίνητα τη ρύθμιση που αρμόζει η κάθε κατάσταση (Comfort, Sport και Sport Plus).

Η AMG έκδοση της E-Class θα παρουσιαστεί στο κοινό της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και από τις 20 Ιουνίου θα είναι «ανοιχτή» για παραγγελίες. Οι παραδόσεις έχουν δρομολογηθεί για την Ευρώπη τον Σεπτέμβριο, ενώ για την αμερικάνικη αγορά θα καθυστερήσει μέχρι τις αρχές του 2017.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...