Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW i3

Νέα εποχή για τα ηλεκτρικά οχήματα

  • -
  • -

Με μεγάλες φιλοδοξίες και έντονο ενδιαφέρον ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού BMW i3 στη Λειψία. Μόνο στο εργοστάσιο της Λειψίας, περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ έχουν επενδυθεί σε νέες δομές και μηχανήματα για την παραγωγή των μοντέλων BMW i, ενώ παράλληλα έχουν δημιουργηθεί 800 νέες θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο του δικτύου παραγωγής του BMW i πολλά βασικά εξαρτήματα για το BMW i3 κατασκευάζονται επίσης σε εργοστάσιο και κοινοπραξίες του BMW Group στο Moses Lake των ΗΠΑ και στις πόλεις Wackersdorf, Landshut και Dingolfing της Γερμανίας. Η εταιρία έχει επενδύσει συνολικά περίπου 600 εκατομμύρια στο δίκτυο παραγωγής του BMW i δημιουργώντας πάνω από 1.500 θέσεις εργασίας.

Η μαζική παραγωγή του BMW i3 εγκαινιάστηκε παρουσία του πρωθυπουργού του κρατιδίου της Σαξονίας, Stanislaw Tillich, του Δημάρχου της Λειψίας Burkhard Jung, και του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG για την παραγωγή, Harald Krüger. Το πρώτο BMW i3 που πέρασε τη γραμμή παραγωγής θα χρησιμοποιηθεί σαν lead car στον Διεθνή Μαραθώνιο του Βερολίνου στις 29 Σεπτεμβρίου και παραδόθηκε στο Γερμανό Μαραθωνοδρόμο Jan Fitschen.

Παραδόσεις του BMW i3 σε πελάτες στη Γερμανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο, ενώ το λανσάρισμα του αυτοκινήτου σε ΗΠΑ, Κίνα και άλλες αγορές θα ακολουθήσει στις αρχές του 2014.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...