Επίσημη πρεμιέρα για το ηλεκτρικό BMW i3

Με κάθε δόξα σε τρεις Ηπείρους

  • -
  • -

Η BMW έδωσε ραντεβού για να αποκαλύψει το νέο i3 σε τρεις εκδηλώσεις που διοργανώνονταν ταυτόχρονα σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Πεκίνο.  Έχοντας διατηρήσει πολλά από τα αισθητικά στοιχεία από το πρωτότυπο που πρωτοείδαμε στο σαλόνι της Φρανκφούρτης πριν από δύο χρόνια, ήρθε η στιγμή για την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου με το οποίο η BMW φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα ανάμεσα στα ηλεκτρικά μοντέλα, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εναλλακτική οικολογικής μετακίνησης, με αυτονομία που φτάνει τα 150 km. 
Το i3 κινείται με τη βοήθεια μπαταρίας ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 22kWh η οποία μπορεί να δώσει ισχύ 170 ίππων και 250Nm ροπής στον πίσω άξονα. Το ηλεκτρικό μπορεί να επιταχύνει στα 100km/h από στάση σε 7,2 δευτερόλεπτα και να αναπτύξει τελική 150km/h. Η αυτονομία κυμαίνεται από 130 έως 160 χιλιόμετρα αναλόγως το ανάγλυφο του δρόμου και τον τρόπο οδήγησης, με την BMW αν υποστηρίζει ότι ένας τυπικός οδηγός καλύπτει κατά μέσο όρο 64 χιλιόμετρα σε ημερήσια βάση. Για όσους κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα υπάρχει η έκδοση i3 REX, με σύστημα επέκτασης αυτονομίας (range extender). Το συστημα αποτελείται από έναν δικύλινδρο βενζινοκινητήρα ο οποίος λειτουργεί ως φορτιστής της μπαταρίας, εφόσον αυτή χάσει ενέργεια κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο. Με το συμπλήρωμα ενέργειας που παράγει ο κινητήρας, η αυτονομία επεκτείνεται στα 300 χιλιόμετρα.

Παράλληλα η BMW θα υποστηρίξει τους πελάτες της παρέχοντας δυνατότητα κατ’ οίκον φόρτισης μέσω Wallbox. Ο επιτοίχιος πίνακας φόρτισης μπορεί να ελέγχει και να προγραμματίζει τα χαρακτηριστικά της φόρτισης για μεγαλύτερη ευκολία. Το BMW Group πρόκειται να συνάψει συνεργασίες με δίκτυα δημόσιας φόρτισης σε όλες τις χώρες όπου λανσάρονται τα μοντέλα BMW i, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης σε συγκεκριμένα σημεία. Επιπλέον θα προσφέρεται η εφαρμογή ConnectedDrive και υπηρεσίες οδικής βοήθειας, όπου οι αγοραστές του BMW i3 θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε μία σειρά ελκυστικών πακέτων χρηματοδότησης, leasing, ασφάλισης και σε μερικές χώρες υπηρεσίες mobility, ειδικά προσαρμοσμένες στη μοναδική φιλοσοφία του BMW i3.

Στην Ελλάδα η διάθεση του θα ξεκινήσει από τα τέλη της χρονιάς με τιμή που θα ξεκινά από τα 36.150 ευρώ.
 Δείτε τη συνέντυξη με τον Benoit Jacob, αρχισχεδιαστή της Σειράς "i" της BMW.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...