Peugeot 208 Hybrid FE Concept

Επίσημες φωτογραφίες από το υβριδικό πρωτότυπο

  • -
  • -

Το πρωτότυπο που μας είχε πρωτοδείξει η Peugeot στο περασμένο σαλόνι της Γενεύης θα παρουσιάσει εκ νέου η γαλλική εταιρεία στη Φρανκφούρτη, μόνο που πλέον θα μπορούμε να δούμε και το πραγματικό αυτοκίνητο κι όχι το περίγραμμα αυτού.
Το 208 Hybrid FE Concept περιλαμβάνει μια σειρά από καινοτομίες προκειμένου να μειωθεί το βάρος του αμαξώματος. Πιο συγκεκριμένα το πρωτότυπο ζυγίζει 200 κιλά λιγότερα σε σύγκριση με τη συμβατική έκδοση των 1,0 VTi, με το απόβαρο να  ανέρχεται στα 975 κιλά στα οποία περιλαμβάνονται οι μπαταρίες κι όλος ο εξοπλισμός διαχείρισης της ενέργειας. Η μείωση του βάρους του αμαξώματος από τα 295 κιλά στα 227 κιλά έγινε με χρήση συνθετικών υλικών και στα εξωτερικά πάνελ χρησιμοποιούνται ανθρακονήματα. Οι ανεμοθώρακες εμπρός πίσω είναι κατασκευασμένοι από πολυκαρβονικό υλικό που εξοικονομεί πέντε κιλά βάρος. Οι τροχοί των 19 ιντσών διαθέτουν στενά ελαστικά χαμηλής τριβής ολίσθησης για μικρότερες απώλειες. Οι αναρτήσεις ζυγίζουν 20 λιγότερα κιλά χάρη στη χρήση ανθρακονήματινων ράβδων.
Η υβριδική διάταξη προέρχεται από το αγωνιστικό 908 Hybrid 4 LeMans όπου 30 kW ισχύος από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου μεταδίδονται στο ημιαυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Κινούμενο αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση το 208 Hybrid FE έχει αυτονομία 19 χιλιομέτρων. Ο θερμικός κινητήρας προέρχεται από τον συμβατικό 1000άρη, αλλά έχει υπερκυβιστεί στα 1,2 λίτρα και πλέον λειτουργεί με κύκλο καύσης Atkinson. Το πρωτότυπο μπορεί να επιταχύνει στα πρώτα 100km/h σε 8 δευτερόλεπτα και η μικτή κατανάλωση είναι μόλις 2,1lt/100km. Οι εκπομπές CO2 περιορίζονται σε 49g/km μειώνοντας σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα τους υβριδικού μοντέλου. Από πλευράς αεροδυναμικής εκτός από τα ελαστικά χαμηλής τριβής, υπάρχει διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα και οι καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες για μικρότερη αντίσταση. Οι μικρότερες ανάγκες σε καύσιμο επέτρεψαν την επιλογή ενός ρεζερβουάρ μόλις 20 λίτρων. Τι από όλα αυτά θα δει αυτούσιο τη γραμμή παραγωγής παραμένει άγνωστο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...