Πληροφορίες για το Subaru BRZ STI

Στα σκαριά η κορυφαία έκδοση

  • -
  • -

Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αυτές τις ημέρες, νέες πληροφορίες όσον αφορά τη γρήγορη έκδοση του Subaru BRZ, το οποίο αναμένεται εδώ και καιρό από το φανατικό κοινό της Subaru. Το alter ego της Toyota GT-86 εικάζεται εδώ και καιρό ότι θα διαθέτει μια πιο ισχυρή έκδοση με τα αρχικά STI, στα πλαίσια της παράδοσης του αδελφού Impreza WRX. Η εμφάνιση του νέου BRZ STI τοποθετείται προς τα τέλη της χρονιάς, τον Νοέμβριο στο σαλόνι του Τόκιο.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η γρήγορη έκδοση του BRZ, θα διαθέτει υπερσυμπιεστή εξάτμισης (turbo) ή μηχανική υπερτροφοδότηση (supercharger), σε μια νέα παραλλαγή του δίλιτρου boxer κινητήρα. Οι περισσότερες πληροφορίες πάντως, αναφέρουν ότι το BRZ STI δεν θα χάσει την ατμοσφαιρική του υπόσταση, λόγω έλλειψης χώρου στο μηχανοστάσιο, ανεβάζοντας την απόδοση του δίλιτρου boxer κοντά στους 230 ίππους, με βελτιώσεις στο μεταβλητό σύστημα των βαλβίδων, ανασχεδιασμό της εισαγωγής και πιο ελεύθερες εξατμίσεις. Με αναβαθμισμένες επιδόσεις το νέο BRZ STI φιλοδοξεί να μπει ανάμεσα στο Nissan 370Z και την Porsche Cayman, ανεβαίνοντας αυτομάτως κατηγορία.

Σε κάθε περίπτωση οι επιδόσεις της έκδοσης STI αναμένονται αναγεννημένες, σε σχέση με το ατμοσφαιρικό κοινό BRZ των 200 ίππων. Παράλληλα, πιθανόν δεν θα διατίθεται σαν αυτόματο, παρά μόνον με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.  Το νέο BRZ STI αναμένεται να εξοπλίζεται με στη βασική του έκδοση με τροχούς μεγαλύτερης διάστασης, με την υιοθέτηση στάνταρ ζαντών 18 ιντσών και πιο σπορ ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...