Ford Tourneo Connect: εκ των έσω

Η επιβατική έκδοση έρχεται σε 5θέσια και 7θέσια διάταξη και υπόσχεται κορυφαία πρακτικότητα

  • -
  • -

Περισσότερα στοιχεία για το εσωτερικό του πενταθέσιου Ford Tourneo Connect και του επταθέσιου Grand Tourneo Connect που θα λανσαριστούν αργότερα μέσα στη χρονιά έδωσε στη δημοσιότητα η Ford. Οι επιβατικές εκδόσεις του νέου van υπόσχονται κορυφαία ευρυχωρία και πρακτικότητα, προσφέροντας πίσω καθίσματα με δυνατότητα πλήρους αναδίπλωσης και πολυάριθμους αποθηκευτικούς χώρους, όπως ένα ράφι οροφής πλήρους πλάτους στο εμπρός τμήμα, ντουλαπάκια οροφής αεροπορικού τύπου πάνω από τα πίσω καθίσματα και το χώρο αποσκευών, μια ευφυώς καλυμμένη θήκη πάνω από τον πίνακα οργάνων με πρίζα 12V κατάλληλη για φορητά τηλέφωνα ή music players, ένα ευρύχωρο ντουλαπάκι που κλειδώνει, πρακτικά δοχεία στις εμπρός πόρτες κατάλληλα για μπουκάλια 1,5 λίτρου, ευρύχωρες κεντρικές κονσόλες με ποτηροθήκες και κρυφό χώρο στο πάτωμα στην περιοχή των ποδιών των επιβατών της δεύτερης σειράς. Ειδικά το 7θεσιο Grand Tourneo Connect διαθέτει τις φαρδύτερες συρόμενες πλαϊνές πόρτες στην κατηγορία και συρόμενη τρίτη σειρά καθισμάτων που δίνει την επιλογή για περισσότερο χώρο για τα πόδια ή για τη μεταφορά αποσκευών, ενώ μπορεί να μεταφέρει ογκώδη αντικείμενα μήκους έως 3 m χάρη στο αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού και το μοναδικό σύστημα πίσω καθισμάτων ταχείας και πλήρους αναδίπλωσης για τη δημιουργία ενός επίπεδου πατώματος πορτμπαγκάζ. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 2.620 λίτρα με τις δύο πίσω σειρές καθισμάτων αναδιπλωμένες, ενώ η τρίτη σειρά ενσωματώνει ένα κάλυμμα πατώματος που επεκτείνεται για τη δημιουργία μιας επίπεδης επιφάνειας για τη μεταφορά φορτίων στο πίσω τμήμα της καμπίνας.

Το πενταθέσιο Tourneo Connect – που επίσης περιλαμβάνει διπλές συρόμενες πίσω πόρτες – προσφέρει τον καλύτερο χώρο για τα πόδια και το κεφάλι στην κατηγορία του καθώς και κορυφαίο χώρο για τα πόδια και τα γόνατα των επιβατών της δεύτερης σειράς. Ευφυή διαιρούμενα (60/40) πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται πλήρως και αναστρέφονται εμπρός ή αφαιρούνται τελείως, αποκαλύπτοντας 2.410 λίτρα χώρου αποσκευών πίσω από τα εμπρός καθίσματα.

 

Εξέλιξη με εικονική πραγματικότητα

Η Ford εξέλιξε και δοκίμασε πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά και των δύο οχημάτων χρησιμοποιώντας 3-D πρωτότυπα εικονικής πραγματικότητας στο Computer Automated Virtual Environment (3-D CAVE), στην Κολωνία. Οι μηχανικοί φόρεσαν 3-D γυαλιά και εργάστηκαν στο εσωτερικό ενός πρωτότυπου οχήματος για να δοκιμάσουν και να βελτιώσουν το ύψος ανοίγματος της πίσω πόρτας, να βελτιώσουν την ορατότητα για τον οδηγό και τους πίσω επιβάτες και να μειώσουν ακόμα και τις αντανακλάσεις από τα εξαρτήματα της καμπίνας στο παρμπρίζ και τα πλαϊνά παράθυρα. Όπως δήλωσε ο Stephen Lesh, Tourneo Connect chief program engineer της Ford Ευρώπης, «Εξακολουθούμε να βασιζόμαστε στην τεχνογνωσία και τη φαντασία των μηχανικών μας για την υλοποίηση νέων και ευφυών σχεδίων, αλλά αυτό το προηγμένο εργαλείο επιτρέπει την εξέλιξη του αυτοκινήτου σε ψηφιακό περιβάλλον και στη συνέχεια τη δοκιμή του εκ των έσω, στις συνθήκες που βιώνει ο πελάτης».

Το νέο Tourneo Connect προστίθεται στην οικογένεια επιβατικών εκδόσεων της νέας γενιάς Ford Tourneo για την Ευρώπη και απευθύνεται σε οικογένειες με δραστήριους ρυθμούς ζωής προσφέροντας εξαιρετική ευρυχωρία και ευελιξία, σε συνδυασμό με τις τελευταίες τεχνολογίες επιβατικών μοντέλων Ford – όπως ο πολυβραβευμένος κινητήρας 1.0 EcoBoost, τα συστήματα Active City Stop και Ford SNYC ή ανέσεις όπως η κρυστάλλινη πανοραμική ηλιοροφή που διατίθεται κατόπιν παραγγελίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...