Ford 3D Cave

Η εικονική πραγματικότητα στα χέρια των μηχανικών της Ford

  • -
  • -

Η Ford δημιουργεί  πλέον τρισδιάστατες (3-D VR) εικόνες νέων αυτοκινήτων,  μέσα από ένα Αυτοματοποιημένο εικονικό περιβάλλον, που επιτρέπει στους μηχανικούς τη διάδραση και δοκιμή εικονικών οχημάτων. Η Ford ονομάζει  το συγκεκριμένο περιβάλλον 3-D CAVE’ και αποτελεί μια διαδικασία που έχει αλλάξει τον τρόπο σχεδιασμού και βελτίωσης των μοντέλων της.

Αντί να κατασκευάζει πολλαπλά πρωτότυπα –μέσα από μία χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία – η Ford χρησιμοποιεί το 3-D CAVE για να δοκιμάσει και να βελτιώσει χιλιάδες σχεδιαστικές λεπτομέρειες ενός νέου αυτοκινήτου, από τη θέση της ποτηροθήκης μέχρι την ορατότητα μέσω του πίσω παρμπρίζ. Το CAVE προσφέρει εικονικό περιβάλλον κινουμένων εικόνων με πεζούς και δικυκλιστές για αξιολόγηση της ορατότητας, ενώ έχει συμβάλλει στην εξέλιξη του Easy Access Door System του νέου B-MAX και στη βελτιστοποίηση της ορατότητας στην καμπίνα του Focus.



Οι μηχανικοί που χρησιμοποιούν το 3-D CAVE στην Κολωνία (Γερμανία) κάθονται σε ένα ομοίωμα εσωτερικού αυτοκινήτου, ενώ τρισδιάστατες προσομοιώσεις του οχήματος προβάλλονται στην οροφή και τους τρεις τοίχους  που το περιβάλλουν. Φορώντας ειδικά πολωτικά γυαλιά και με τη βοήθεια ενός ανιχνευτή κίνησης (μέσω υπερύθρων), μελετούν διαδραστικά το εικονικό όχημα πριν αποφασίσουν την απόσταση των καθρεπτών ή τη θέση μιας ποτηροθήκης. Το CAVE μπορεί στο μέλλον να προσφέρει ελέγχους για συστήματα ψυχαγωγίας αυτοκινήτου και προηγμένες προσομοιώσεις οδηγικών συνθηκών, ενώ με τα σενάρια φωτισμού σε πραγματικό χρόνο οι μηχανικοί θα αναλύουν πώς επηρεάζεται ο φωτισμός της καμπίνας και τι είδους αντανακλάσεις δημιουργούνται ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τις καιρικές συνθήκες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...