Νέο λογισμικό για το Riding Trainer της Honda

Στόχος η εκπαίδευση στην ασφαλή οδήγηση μοτοσικλέτας

  • -
  • -

Η Honda έχει εξελίξει εδώ και αρκετά χρόνια το Riding Trainer με σκοπό να αναπτυχθεί η ικανότητα των αναβατών να προβλέπουν τους κινδύνους στο δρόμο. Σε ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας προσομοιώνονται ποικίλες εφαρμογές σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο. Οι πωλήσεις του Riding Trainer ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2005 στα καταστήματα εμπόρων μοτοσικλετών της Honda σε όλη την Ευρώπη.

Πρόσφατα ξεκίνησε τη διάθεση μίας αναθεωρημένης έκδοσης λογισμικού, αρχικά για τα μοντέλα Riding Trainer που κατασκευάστηκαν το Φεβρουάριο του 2013. Το νέο λογισμικό βελτιώνει την ικανότητα πρόβλεψης των κινδύνων που συναντά ένας αναβάτης, περιλαμβάνοντας ακόμα πιο ρεαλιστικές καταστάσεις και συνθήκες. Σημαντικό στοιχείο της αναβαθμισμένης έκδοσης είναι η προσθήκη της εξωτερικής εμφάνισης 15 μοτοσικλετών και η πιστή αναπαραγωγή της οθόνης οργάνων και του ήχου του κινητήρα κάθε μοντέλου. Ανάμεσα στα μοντέλα είναι μικρά σκούτερ όπως το Honda PCX, μεσαίες σπορ μηχανές όπως η Honda CBR 250R και μεγάλες σπορ όπως η Honda CB 1100 και η Honda VFR 1200F. Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό του συστήματος λογισμικού είναι η λειτουργία για γνωριμία με προηγμένα συστήματα πέδησης, όπως το Combined Brake System (CBS) που φρενάρει ταυτόχρονα τον εμπρός και πίσω τροχό, αλλά και το Combined ABS που συνδυάζει CBS με ABS. Η Honda σκοπεύει επίσης να λανσάρει το ενημερωμένο λογισμικό σε εμπόρους μοτοσικλετών με εγκαταστάσεις του Riding Trainer.

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται περίπου 5.000 μονάδες Riding Trainer σε 53 χώρες, ενώ η Honda σκοπεύει να επεκτείνει τις πωλήσεις της για περαιτέρω διάδοση του συστήματος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...