Σύσκεψη για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Τέσσερις υπουργοί αναζητούν έσοδα

  • -
  • -

Σύσκεψη για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στην αγορά καυσίμων πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να εξεταστούν όλα τα νέα δεδομένα. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά και Περιβάλλοντος Μάκη Παπαγεωργίου.

Το ποσό που χάνουν τα δημόσια ταμεία από το λαθρεμπόριο εκτιμάται στα 600 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, συμπεριλαμβανομένου του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισής του, αν και το μεγαλύτερο μέρος της λαθρεμπορίας έχει αντιμετωπιστεί με την εξίσωση του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.

Λύση στο πρόβλημα με τη διακίνηση του πετρελαίου κίνησης θα δώσει η εγκατάσταση του συστήματος εισροών εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Το πρόγραμμα προχωρά βάσει χρονοδιαγράμματος, το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση του συστήματος στα πρατήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης έως 30 Μαρτίου και σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2014. Τέλος στη σύσκεψη πάρθηκαν αποφάσεις σχετικές με την επιτάχυνση υλοποίησης των μέτρων και δόθηκαν οι κατάλληλες εντολές, ώστε η επιτάχυνση να γίνει πράξη το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...