Ανθεκτικό στις βρωμιές το εσωτερικό του B-MAX

Δοκιμές των υφασμάτων με λάσπη, γάλα κι αναψυκτικά

  • -
  • -

Η Ford εξελίσσει υφάσματα και επενδύσεις στην καμπίνα επιβατών με ειδική ανθεκτικότητα στις βρωμιές που προκαλούνται κυρίως από σκληρή οικογενειακή χρήση. Γάλα, αναψυκτικά, σοκολάτες, λάσπη κ.α. αποτελούν ένα μόνιμο πονοκέφαλο όταν υπάρχουν παιδιά στο εσωτερικό καθώς καθαρίζονται πολύ δύσκολα.

Η Ford στο νέο B-MAX, δοκιμάζει τις αντοχές των υφασμάτων και πλαστικών προσομοιώνοντας τις «ταλαιπωρίες» που υφίσταται από παιδιά, αλλά και κατοικίδια ζώα. Οι μηχανικοί εμποτίζουν τα υφάσματα με υγρά για να μετρήσουν την ανθεκτικότητά τους στους λεκέδες, τα ξύνουν με αιχμηρά αντικείμενα και προσομοιώνουν με Velcro την τριβή στις επενδύσεις από τις τσάντες και τα ρούχα των παιδιών.

«Χρησιμοποιώντας τα πάντα στις δοκιμές, από αναψυκτικά μέχρι λασπωμένες μπότες, είμαστε σίγουροι ότι το εσωτερικό του B-MAX είναι έτοιμο για όλα» δήλωσε ο Mark Montgomery, senior materials engineer, Ford Ευρώπης. «Έχω ο ίδιος μικρά παιδιά, γι’ αυτό γνωρίζω πολύ καλά την ακαταστασία που μπορεί να προκαλέσουν».

Στο εργαστήριο δοκιμάζεται επίσης η ανθεκτικότητα στη ζημιά που μπορεί να προκληθεί από αιχμηρά φερμουάρ και αγκράφες που συνήθως υπάρχουν στα ρούχα και τις τσάντες των παιδιών. Παράλληλα δοκιμάζονται τα πλαστικά σε θερμοκρασίες -30ο C όπου το υλικό είναι πιο εύθραυστο και χρησιμοποιείται λαστιχένια μπάλα δέκα φορές βαρύτερη από μία μπάλα του ποδοσφαίρου ώστε να διασφαλιστεί η αντοχή των πλαστικών τμημάτων σε χτυπήματα και κραδασμούς.

Ο κύκλος δοκιμής του υφάσματος περιλαμβάνει επίσης επαναλαμβανόμενη τριβή για 60.000 φορές επί 17 ώρες συνεχώς. Για τα πλαστικά τμήματα υπάρχουν μεταλλικά καρφιά με τα οποία δοκιμάζεται η αντοχή σε γρατζουνιές. Οι μοκέτες περνούν δοκιμασία αντοχής σε ειδικό πάγκο δοκιμών εφοδιασμένο με τραχείς τροχούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...