Fiat: Τεχνολογία για άτομα με ειδικές ικανότητες

Η εξελιγμένη τεχνολογία κινητικότητας του ομίλου Fiat για άτομα με ειδικές ικανότητες, παρουσιάζεται στην Έκθεση Φροντίδας και Αποκατάστασης 2012 στο Πεκίνο

  • -
  • -

Την εξελιγμένη τεχνολογία κινητικότητας (mobility technology) που έχει αναπτύξει για την οδηγική βοήθεια των ατόμων με ειδικές ικανότητες παρουσίασε η Fiat στην έκθεση Care and Rehabilitation 2012 (Έκθεση Φροντίδας και Αποκατάστασης) στο Πεκίνο. Η έκθεση, που έγινε για πρώτη φορά το 2007, επικεντρώνεται στην εύρεση νέων λύσεων για τη βοήθεια ατόμων με κινητική δυσκολία στην καθημερινή τους ζωή.

Η Fiat, σε συνεργασία με το Ιταλικό Γκρουπ Καινοτόμων Προτάσεων (Italian Group Innovative Solutions-IGIS), παρουσίασε διάφορες πτυχές από την εξελιγμένη τεχνολογία κινητικότητας που προσφέρει στον κλάδο της αυτοκίνησης. Πιο συγκεκριμένα, η Fiat παρουσίασε ένα ειδικά διαμορφωμένο Fiat Viaggio που επιτρέπει στους οδηγούς με κινητικές δυσκολίες να οδηγήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Στο περίπτερο του IGIS υπήρχε κι ένας προσομοιωτή οδήγησης, ο MG2F, ο οποίος στοχεύει στο να αξιολογήσει την απόκριση των χρηστών στο φως και στον ήχο. Βάσει των αποτελεσμάτων, η Fiat έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα μοντέλο προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του οδηγού με κινητικές δυσκολίες.

Το Fiat Viaggio που παρουσιάστηκε στην έκθεση, τροποποιήθηκε μέσω της αποκλειστικής τεχνολογίας που διαθέτει η Fiat και είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτρονικό επιταχυντή τοποθετημένο πίσω από το τιμόνι, καθώς και με σύστημα φρένων και χειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών, τα οποία επίσης βρίσκονται στο τιμόνι έτσι ώστε να διευκολύνουν τους χρήστες με δυσκολίες στον έλεγχο των κάτω άκρων.

 

Τεχνολογία κινητικότητας της Fiat

Η Fiat είναι στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης τεχνολογιών που παρέχουν αυτονομία σε οδηγούς με μειωμένη ικανότητα από το 1995, όποτε και ξεκίνησε το ειδικό πρόγραμμα αυτονομίας. Τα Κέντρα Κινητικότητας (Mobility Center) της Fiat έχουν εγκατασταθεί σε όλες τις μεγάλες και παγκόσμιες αγορές ώστε να βοηθούν τους οδηγούς και να εξυπηρετούν τις οδηγικές ανάγκες τους. Κάθε κέντρο κινητικότητας είναι στελεχωμένο με ιατρικό προσωπικό και ειδικούς, οι οποίοι αξιολογούν τις ανάγκες κάθε οδηγού σύμφωνα με τη φυσική του κατάσταση. Για να επιτευχθεί αυτό, η ικανότητα του οδηγού ελέγχεται από προσομοιωτές οδήγησης και τεστ φυσιολογίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προκύπτουν κάθε φορά, η Fiat μπορεί να προτείνει οχήματα και περαιτέρω πρακτικές βελτίωσής τους, τα οποία διευκολύνουν την καθημερινή ζωή. Τα κέντρα κινητικότητας προσφέρουν δωρεάν τις συμβουλές τους στους οδηγούς με κινητικές δυσκολίες και επίσης προσφέρουν οδική βοήθεια σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος του αυτοκινήτου.

Η τεχνολογία αυτονομίας του ομίλου Fiat είναι τώρα διαθέσιμη σε ολόκληρη την γκάμα των Fiat, Alfa Romeo και Abarth. Τα τελευταία δέκα χρόνια η Fiat έχει πουλήσει πάνω από 107.800 αυτοκίνητα με το πρόγραμμα αυτονομίας στις αγορές της Ευρώπης και της Βραζιλίας, ενώ το 2009 ήταν η καλύτερη χρονιά πωλήσεων της εταιρίας, με πάνω από 21.600 αυτοκίνητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...