Το ασφαλέστερο Leon

Η SEAT παρουσιάζει στην Έκθεση Καινοτομίας Smart City Expo το Leon Cristobal

  • -
  • -

Ένα πρωτότυπο, το SEAT Leon Cristobal εξοπλισμένο με έξι συστήματα ασφάλειας έρχεται να συμβάλει με τη σειρά του στη μείωση των ατυχημάτων. Αυτό είναι ο στόχος της ισπανικής φίρμας, εστιάζοντας πιο συγκεκριμένα στην ασφαλή, αστική κινητικότητα και τη μείωση των κυριότερων αιτιών ατυχημάτων που οφείλονται σε ανθρώπινα λάθη, όπως η απροσεξία, η υπνηλία, η υψηλή ταχύτητα και η κατανάλωση αλκοόλ.

Το Leon Cristobal είναι εξοπλισμένο με τις παρακάτω λειτουργίες:

  • Drive-lock: το σύστημα περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο μετρητή αλκοόλ και κλειδώνει το αυτοκίνητο αν ανιχνευθεί θετική μέτρηση.
  • Drive-coach: το σύστημα εκπέμπει φωνητικές προειδοποιήσεις ασφαλείας και ελαχιστοποιεί την απόσπαση του οδηγού.
  • Guardian angel mode: σε αυτό το προφίλ οδήγησης ενεργοποιούνται και τα 15 από τα ενεργητικά και παθητικά συστήματα ασφαλείας με τα οποία είναι εξοπλισμένο το όχημα.
  • Display-mirror: καθρέπτης οπισθοπορείας με χρήση οπίσθιας κάμερας για καλύτερη όραση και εξάλειψη τυφλών σημείων.
  • Black-box: το σύστημα καταγράφει δεδομένα και εικόνες κατά την οδήγηση που αποστέλλονται σε επιλεγμένο Smartphone σε περίπτωση ατυχήματος.
  • Mentor: εφαρμογή που επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν την ταχύτητα του οχήματος και να εντοπίζουν τη θέση του όταν οδηγούν τα παιδιά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αν τα συστήματα του SEAT Leon Cristobal χρησιμοποιούνταν από τα μισά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν τότε το ποσοστό τροχαίων ατυχημάτων θα μειώνονταν κατά 40%.

Επιπλέον, και με στόχο τη παροχή λύσεων για αποτελεσματική κινητικότητα στη πόλη, το SEAT Metropolis: Lab Barcelona θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της πρώτης εφαρμογής πάνω στην οποία εργάζεται από την αρχή της δημιουργίας του τον περασμένο Απρίλιο με την ονομασία “About it”, που στοχεύει να γίνει ο νέος βοηθός κινητικότητας στη πόλη της Βαρκελώνης.

Μεταξύ άλλων λειτουργιών, η εφαρμογή εμφανίζει τα σημεία επαναφόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, των σταθμών ανταλλαγής ποδηλάτων ή των «μαύρων σημείων» με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ατυχημάτων στη πόλη. Επίσης, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα ερευνών του Virtual Mobility Lab, με τη χρήση 500 On Demand Shuttles, 2.000 ιδιωτικά οχήματα θα μπορούσαν να απομακρυνθούν από τους δρόμους της Βαρκελώνης με αποτέλεσμα τη βελτίωση της κυκλοφορίας και της ρύπανσης στην πόλη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...