Mercedes E-Class 2014: Πρώτες φωτογραφίες και video

Σημαντικό facelift για τη μεσαία Mercedes

  • -
  • -

Από τις αρχές του 2013 η σειρά E-Class της Mercedes ανανεώθηκε αισθητικά και θα συνεχίσει την πορεία της με την προσθήκη νέων κινητήρων. Η πρεμιέρα έγινε στο σαλόνι του Detroit NAIAS με τη νέα E-Class να ενισχύεται απέναντι στον ανταγωνισμό.

Κοιτώντας το αισθητικό κομμάτι, η μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν το εμπρός μέρος. Τα νέα διπλά φώτα, τα οποία ενώνονται σε ένα ενιαίο σώμα και περιλαμβάνουν και τα LED φώτα ημέρας, συμπληρώνονται από την φρέσκια σε σχεδίαση εμπρός μάσκα. Μικρές σχεδιαστικές αλλαγές υπάρχουν και στο πλάι του αμαξώματος, ενώ νέας σχεδίασης θα είναι και τα πίσω φώτα.

Στα τεχνολογικά καλούδια, ξεχωρίζει η νέα κάμερα 360ο η οποία παρακολουθεί τη συμβαίνει γύρω από το αυτοκίνητο, χωρίς να αφήνει τυφλά σημεία που μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστες συνέπειες. Παράλληλα μέσω δικτύου WLAN, η κεντρική μονάδα ελέγχου, μπορεί να ενημερώνεται για την κατάσταση του δρόμου και να προειδοποιεί τον οδηγό για εμπόδια που δεν έχει αντιληφθεί. Επιπλέον, το εξελιγμένο σύστημα Distronic βοηθά τον οδηγό να διατηρεί απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα και αυξάνει κατακόρυφη την ευκολία οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο.


Η βασική έκδοση αναμένεται να εξοπλίζει ο 4κύλινδρος turbo κινητήρας των 2,0 λίτρων αποδίδει 184, 211 και 252 ίππους, σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις (παρά τις πληροφορίες για μια entry-level έκδοση βενζίνης 1,6 λίτρων). Ο 3,5 λίτρων V6 αποδίδει πλέον στη νέα E450 340 ίππους και 450 Nm ροπής, ενώ ο V8 των 4,7 λίτρων της E500 435 ίππους και 700 Nm ροπής! Νέα δεδομένα και για τις diesel εκδόσεις, με την πιο προσιτή E200 CDI των 136 ίππων να σπάει το φράγμα των 100 gr/km εκπομπών CO2. Στην κορυφή της γκάμας εξακολουθεί να βρίσκεται η έκδοση E63 AMG με κινητήρα V8 5,5 λίτρων Biturbo και ιπποδύναμη 557 ίππων. Προιρετικά η έκδοση AMG θα προσφέρεται και με τετρακίνηση.

Πηγή: ams.deautoevolution.com


Δείτε το video με την ιστορία της Mercedes E-Class

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...