Ανατροπή – Ποια γερμανική μάρκα θα διατηρήσει τα θερμικά μοτέρ στην γκάμα της;

Από τη στιγμή που τα ηλεκτρικά οχήματα παραμένουν ακριβά και δίχως την απήχηση που θα περίμεναν οι κατασκευαστές, πολλοί σκέφτονται να διατηρήσουν αρκετά μοντέλα με θερμικούς κινητήρες στη γκάμα τους.

  • -
  • -

Η Mercedes υπήρξε υπερβολικά αισιόδοξη αναφορικά με την αύξηση της δημοτικότητας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, θέτοντας μάλιστα ως στόχος της έως το 2025, το 50% των πωλήσεων της να αντιστοιχεί σε BEV αλλά και plug-in hybrid μοντέλα.

Η A-Class θα παραμείνει θερμική και μετά το 2024

Η οικογένεια A-Class της Mercedes μέχρι και πριν λίγους μήνες ήταν δεδομένο ότι θα πέρναγε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Από την άποψη, ότι η γερμανική φίρμα είχε πάρει την απόφαση η θερμική οικογένεια του entry level μοντέλου της να περάσει με κάθε επισημότητα στη νέα ηλεκτρική εποχή.

Ωστόσο, επειδή οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων δεν πάνε όπως ακριβώς θα περίμεναν, όχι μόνο για τη Mercedes αλλά και για το σύνολο των Ευρωπαίων κατασκευαστών, η γερμανική φίρμα κατασκευής πολυτελών οχημάτων αποφάσισε να κρατήσει στη ζωή την οικογένεια της A-Class και με θερμικούς κινητήρες για τουλάχιστον μια 6ετία ακόμα.

Τον περασμένο μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes, Ola Kallenius, παραδέχτηκε ότι δεν έχει επιτευχθεί η περιβόητη ισοτιμία στις τιμές πώλησης των ηλεκτρικών και των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, τονίζοντας μάλιστα ότι χρειάζονται ακόμα αρκετά χρόνια!

Η Mercedes εργάζεται πλέον πάνω στη δημιουργία μιας νέας γενιάς συμπαγών μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με την οικογένεια της νέας A-Class (hatchback, sedan, CLA, CLA Shooting Brake, GLA και GKB), να χτίζεται πάνω σε μια νέα πλατφόρμα (ΜΜΑ) που θα υποστηρίζει τόσο κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και εξ ολοκλήρου ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης.

Η Mercedes δε θα σταματήσει προφανώς την εξέλιξη και ανάπτυξη του ηλεκτρικού της πλάνου αλλά όπως αποδεικνύεται, θα συνεχίσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα με βενζινοκινητήρες σίγουρα έως το 2030 και ανάλογα με τη διείσδυση που θα έχει η ηλεκτροκίνηση στις αγορές του κόσμου.

Δείτε ακόμα: Έρχεται η Mercedes με το ελληνικό όνομα

Εάν δε κρίνουμε και από τις ενδείξεις που υπάρχουν, ότι η απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων με θερμικά συστήματα κίνησης στην ΕΕ αναμένεται να πάρει παράταση και μετά το 2035 τότε, όλα είναι ανοιχτά…  

Κάτι που επιβεβαίωσε άτυπα και ο Chief Financial Officer της Porsche, Lutz Meschke, δηλώνοντας πρόσφατα ότι «υπάρχουν πολλές συζητήσεις αυτή τη στιγμή γύρω από το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Νομίζω ότι θα μπορούσε να πάρει μια σεβαστή παράταση».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...